Ata’nın Havsa’ya geliş yıldönümü törenlerle kutlandı

Atatürk’ün Havsa’ya geliş yıldönümü, tören ve etkinliklerle kutlandı.

GÜNDEM 25.12.2012 20:41:00 0
Ata’nın Havsa’ya geliş yıldönümü törenlerle kutlandı
Atatürk’ün Havsa’ya geliş yıldönümü, tören ve etkinliklerle kutlandı.  Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen törene Kaymakam Barış Demirtaş, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Musa Uludağ, Keşan Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Başkanları, Daire Amirleri, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri ve Öğretmen ve öğrenciler katıldı.
 
TÖREN DÜZENLENDİ
 
Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin protokol sırasına göre anıta sunulmasının ardından Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ş.F.R . Erkut Kardeşler Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Sevgi Aşkın yaptı. Aşkın, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olduktan sonra yurt gezilerine başladığını anımsatarak “Bütün yurdu şehir şehir gezerek o çok sevdiği ve Milli Mücadelenin asıl kahramanları olan Türk milletini ziyaret etmiştir. Bu ziyaretlerinde halkın sıkıntıları dinlemiş söyleyişlerde bulunmuştur. Mustafa Kemal Atatürk bu yurt gezileriyle Türk milletine inkılapların prensiplerini, felsefesini ve yeni Türk devletinin ilkelerini anlatmıştır. Hemen her geziye çıkışında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği uğrayacağı illerde karşılama töreni yapılmamasını duyurduğu halde öğretmeni, öğrencisi, köylüsü, işçisi, kadını erkeği Mustafa Kemal Atatürk’ün geçeceği yollara dökülmüşler onu çok derin sevgi ve hürmetle karşılamışlardır. M. Kemal’i görmek her Türk için bir mutluluk kaynağı bir övünç kaynağı olmuştur. Görenler görmeyenler günlerce M. Kemal’i anlatmışlardı” dedi.
 
KISA SÜREDE BAŞARDI
 
Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’de kaldığı 5 gün süresince il, ilçe ve köy kurullarını kabul ettiğini ve sorunlarını dinlediğini belirten Aşkın “Mustafa Kemal Atatürk komutanlığında Milli Mücadele kazanıldığı gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını sayesinde Türk milleti bu olumsuzlukların üstesinden gelmeyi çok kısa bir sürede başarmıştır. Türk milleti her alanda hızlı bir kalkınmanın içine girmiştir. Okur-yazar oranı yüzde 10’lardan yüzde 90’lara çıkarabilmişsek toplu iğne bile üretemezsek savaş uçakları üretmeyi planlayabiliyorsak 13 milyonluk nüfusumuzu 73 milyon gibi dev gibi bir rakama ulaştırabilmişsek ve daha nice hayallerimizi gerçekleştirebilmişimsek bunları Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke inkılaplarına borçluyuz” dedi. Konuşmanın ardından Anıttaki tören sona erdi.
 
Marmara Haber Merkezi