KEY için son şans

Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemesini hala alamayan çalışanların ve emeklilerin kurumlarına başvurması için son bir haftaya girildi.

EKONOMİ 25.12.2012 20:19:00 0
KEY için son şans
Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemesini hala alamayan çalışanların ve emeklilerin kurumlarına başvurması için son bir haftaya girildi. 2 Kasım 2011'de yayınlanan 662 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yer alan düzenlemeye göre KEY listelerindeki hata veya eksiklikler nedeniyle KEY paralarını alamayanların, 2012 yılı sonuna kadar KEY kesintisi yapılan çalıştıkları kurumlara başvurmaları gerekiyor. Bu tarihten sonra yapılan talepler ilgili kurumlar tarafından dikkate alınmayacak.
 
BAŞVURU YAPMAZLARSA HAK TALEP EDEMEYECEKLER
 
Türk Sağlık-Sen başvuru yapmak isteyenler için kurumlara verilmek üzere örnek KEY dilekçeleri hazırladı. Dilekçelerde KEY ödemelerinde çalışan kurumların sorumlu olduğu kaydedildi. 662 Sayılı KHK ile 31 Aralık 2012 tarihine kadar KEY alamayan veya eksik alan memurların kurumlarına itiraz için başvurmaması halinde daha sonra herhangi bir talepte bulunmayacağının düzenlendiğine dikkat çekildi. Dilekçelerde çalışanlardan kesilen konut edindirme yardımı hakkında gerekli düzeltmenin yapılarak hak edilen KEY ödemesinin yasal faizi ile birlikte ödenmesi talep edildi. Bir hafta içerisinde kurumlarına hiç başvuru yapmamış olanların dava açma hakkının bile olmayacağını ifade eden yetkililer, 662 sayılı Kanun hükmünde kararnameyle yapılan değişiklikle KEY alamayanların kurumlarına Aralık sonuna kadar başvurması gerektiğini, yoksa hak talep edemeyeceklerini, söz konusu tarihten sonra dava açma haklarının bile olmayabileceğini belirterek KEY alamayanlar veya eksik alanların kurumlarına başvurmaları gerektiğini vurguladı.
 
Marmara Haber Merkezi