Veliköylülerin elektrik isyanı

Veliköy’de yaşayan vatandaşlar, sokak lambalarının yanmamasından dolayı yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

GÜNDEM 25.12.2012 02:59:00 0
Veliköylülerin elektrik isyanı
Veliköy’de yaşayan vatandaşlar, sokak lambalarının yanmamasından dolayı yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Yaklaşık bir buçuk aydır sokak lambalarının yanmadığını ifade eden belde sakinleri, bütün müracaatlarının cevapsız kaldığını söyledi. Özellikle Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Süleyman Kuru ve Orhangazi Mahalle Muhtarı Hakkı Karabaş,  sokak lambalarının yanmamadığını, Tredaş Bölge Müdürlüğü’ne kadar ulaştırdıklarını, buna rağmen meselenin çözümüne dair herhangi bir çalışma yapılmadığını ifade etti.
 
İLGİLENEN YOK
 
Uzun zamandan beri yanmayan sokak lambalarının, beldede yaşayan insanları zor durumda bıraktığını dile getiren belde sakinleri meseleyi, duyarsızlık olarak değerlendirdi. Veliköy Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Süleyman Kuru da, “Aylardır sokak lambalarımızın yanmaması nedeniyle, burada oturan insanlarımızın sitemine maruz kalıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Süleyman Kuru “Uzun zamandır bu problemimizi çözmek adına girişimlerimiz oldu. Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’a, içinde bulunduğumuz durumu anlatarak yardımlarını talep ettik. Ne gariptir ki kendileri bana “Bizim de elektriklerimiz sürekli kesiliyor. Ne yapalım” şeklinde cevap verdi. Daha sonra Tekirdağ İl Müdürlüğüne durumu ilettim. Oradan da olumlu bir cevap alamadık. Hastane Caddesi ve Atatürk Caddesi 8. sokaklarda yanan bir tane lambamız yok” dedi.
 
DUYARSIZ BİR KURUM
 
Aynı konu nedeni ile sıkıntı içerisinde bulunduklarını ifade eden Orhangazi Mahallesi Muhtarı Hakkı Karabaş da, Tredaş yetkili ve çalışanlarının çok duyarsız ve hizmet anlayışından yoksun olduklarını dile getirerek “Mahallede oturan insanların her gün haklı olarak şikâyetlerini dinlemek zorunda kalıyorum. Yaklaşık 2 aydır basit bir meseleyi çözme yönündeki her girişimimiz cevapsız kaldı. Akşam olunca koca belde karanlıkta kalıyor. Sokaklarda yürümek zorlaşıyor. Bu zamanda lambasız sokakların olmasına ben bir mana verebilmiş değilim. Görev anlayışı bu şekilde olmamalıdır. Bağlar 3. sokak ve Menderes Caddesine bağlı 6. sokakta hiçbir lamba yanar durumda değil” dedi.
 
BASİT PROBLEMLER AŞILAMIYOR
 
Veliköy’de sadece elektrik sorunu değil, bunun yanında yol meselelerinin de olduğunu ifade eden belde sakinleri, durumdan memnun olmadıklarını dile getirdi. Belde sakinlerinden Mehmet Uygun, Bahçedere Mevkiinde yolun ulaşıma kapalı olduğunu belirterek “Bahçedere Mevkiinde bulunan çiftliklere ulaşım sağlanamıyor. Yol kullanılamaz durumda. Uzun zamandır bakım yapılmamış. Aynı yerde çok güzel suyu olan bir çeşmemiz olmasına rağmen, yolun tahrip olması nedeni ile buraya gelen vatandaşlar, su alamadan dönmek zorunda kalıyor. Arabaların çıkamadığı bu yerde üretilen süt, yol nedeni ile satılamıyor. İnsanlarımız maddi kayıplar yaşamak zorunda kalıyor. Aslında basit olan bu tür meseleleri aşamamak bizleri düşündürüyor ”şeklinde konuştu.  
 
İŞTEN DÖNENLERİ BEKLİYORUZ  
 
Belde sakinlerinden Cemal Tanrıverdi ise sokak lambalarının yanmaması nedeni ile işten geç saatlerde evine dönmek zorunda kalan kadın ve kızların, ev halkı tarafından geç saatlere kadar beklediklerini belirterek “Burada yaşayan insanların birçoğu fabrikalarda çalışan insanlardır. Gece evine dönmek zorunda olan kadın ve kızlar karanlıkta, korkudan yürüyemiyor. Ev halkından birileri kendilerini beklemek zorunda kalıyorlar. Tredaş yetkilileri hangi devirde yaşadığımızı galiba unutmuş durumdalar” dedi.
 
TAHSİLÂTTA GECİKME OLMUYOR
 
Aynı problem nedeni ile bilgiler veren bir başka belde sakini Sami Eren ise, sokak lambalarının uzun zamandır yanmadığını, tamirinin de aynı şekilde yapılmadığını dile getirerek “Bu güne kadar, biz meseleyi hep muhtarımıza ilettik. Muhtarımız da meseleyi en üst birimlere kadar ulaştırmasına rağmen, bir sonuç alamadık.  Neden bu derece bu konu hakkında duyarsız davranılıyor henüz anlayabilmiş değilim. Biz faturalarımızı aksattığımızda, elektriğimiz hemen kesiliyor. Hizmet aşamasında ise o derece duyarlı davranılmıyor” dedi.
 
SORUMLU KİM OLACAK  
 
Veliköy Fırını üzerinde, 16 dairenin mevcut olduğunu ve bu fırının bacasının yangın merdivenlerinden yukarı çıkarıldığını söyleyen Eren “Fırın üzerinde 16 daire bulunuyor. Alt katta faaliyet gösteren fırının bacası, bu yangın merdiveninden yukarı çıkıyor. Muhtemel bir yangında 16 dairde oturan insanların tahliyesi nasıl sağlanacak? Biz konu ile alakalı olarak Kaymakamlığa dilekçe verdik. Maalesef konu ile alakalı bir çalışma yapılmadı. Şimdi ben şu soruya birilerinin cevap vermesini bekliyorum. Bütün uğraşlarımıza rağmen çözüm bulunamayan bu sorun nedeni ile bir facia yaşanırsa, bunun sorumluluğunu hangi kurum üstlenebilecek” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi