Toplumumuz MHP’yi anlayamadı

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Kapaklı’da düzenlenen basın toplantısında MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’na her zaman yardıma hazır olduklarını belirtti.

GÜNDEM 25.12.2012 02:52:00 0
Toplumumuz MHP’yi anlayamadı
MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Kapaklı’da düzenlenen basın toplantısında MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’na her zaman yardıma hazır olduklarını belirterek, “Toplumumuz MHP’yi hala anlayamadı. Menfaat uğruna kurulan partiler bugün ortada yok. MHP ise tek başına iktidar olamamasına rağmen hala ayaktadır” dedi. Kapaklı’da belediye seçimini kazanmanın çok kolay olduğunu söyleyen Ordu, “Yeter ki inanalım. Doğrudan ayrılmayalım” dedi. Kimsenin koltuk yarışında olmadığını söyleyen MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol ise, “Yeni bir yola girdik. Sorunların çözümünün MHP’de olduğuna inanan insanlarla teşkilatlanmaya gideceğiz” diye konuştu.
 
Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu önceki gün saat 14.00’da Kapaklı Belde Teşkilat Binası’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda çok sayıda partili de hazır bulundu.
 
2 YENİ İLÇE OLUŞTU
 
Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte Çorlu ve Çerkezköy’ün bölündüğünü ifade eden MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “Çerkezköy 2’ye bölündü ve Kapaklı ilçe oldu. Çorlu’da ise bölünme sonucu Ergene adında yeni bir ilçe oluşturuldu” dedi. MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı olarak prosedür gereği Kapaklı’da yavaş yavaş İlçe Teşkilatı yapılanmasına gidileceğini kaydeden Ordu, “Bir an önce Kapaklı’nın İlçe Başkanlığı tabelasını takıp İlçe Teşkilat yönetimini belirlemek gerekiyor” dedi. 
 
DESTEĞE HER ZAMAN HAZIRIZ
 
Kapaklı’ya henüz ‘Kaymakamlık’ gelmediğini söyleyen Mustafa Ordu, “Kaymakamlık Binası gelmediği için henüz siyasi parti teşkilatlarına ‘İlçe Yönetiminizi Kurun’ talimatı verilmedi. Biz bu süreçte İlçe Teşkilatlanması yolunda gerekli altyapı çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Çerkezköy İlçe Teşkilatı olarak Kapaklı’ya elimizden gelen desteği vermeye her zaman hazırız” diye konuştu.  
 
MUHTARLIK SAYISI 13’E YÜKSELDİ
 
Kapaklı’da bugüne kadar 5 muhtarlık olduğunu anımsatan Mustafa Ordu, “Büyükşehir yapılanması ile birlikte 8 muhtarlık daha Kapaklı’ya bağlandı ve muhtarlık sayısı 13’e yükseldi. Bununla birlikte nüfus da arttı. MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı üyelerinin 242’si Kapaklı Bölgesi’nde bulunuyor. MHP’yi temsil eden 165 delegemiz de bu bölgede yer alıyor” ifadelerini kullandı.
 
İNSANLAR DÜNÜ UNUTUYOR
 
Önümüzdeki yerel seçimlere, partiye gönül veren, vatanın bölünmez bütünlüğünü savunan ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını boğazından geçirmeyecek kişilerle gideceklerini kaydeden Mustafa Ordu, “Ali Ertem, benim diğer belediye başkanları hakkında açıklama yapmadığımı söylüyor. Demek ki insanlar dünü unutuyor. Daha dün Kapaklı Belediyesi’nde 12 milyon 500 bin TL ile gerçekleşen çöp ihalesine, Çerkezköy İlçe Teşkilatı olarak itiraz ettiğimizi ve rakamı 8 milyon 500 bin TL’ye düşürdüğümüzü ne çabuk unuttular? İmar kirliliği oluşturduğu için Yıldızkent Emlak Konutları’ndaki yola çıkan balkonların yıkılmasına kimin vesile olduğu ne çabuk unutuldu” şeklinde konuştu. 
 
MHP HALA AYAKTA
 
Topluma zarar veren herkesin karşısında olduklarını söyleyen Mustafa Ordu, “Toplumumuz MHP’yi hala anlayamadı. Bir zamanlar Ana Vatan Partisi vardı. Tek başına iktidar olmuştu fakat menfaat için kurulmuş bir partiydi. Nerede şimdi ANAP? Doğru Yol Partisi vardı. Bakanlıkları, saltanatları vardı. Ne oldu? Onlar da kapandı. Çünkü temelleri yoktu. MHP tek başına iktidar olamamasına rağmen hala ayaktadır” dedi.
 
YETER Kİ İNANALIM
 
Hiçbir partiliyi kaybetmeye tahammülü olmadığını belirten MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ordu, herkesi kazanmaya gayret ettiğini söyledi. Kapaklı ve Çerkezköy’deki belediyeleri kazanmanın öncelikli hedefleri olduğuna değinen Mustafa Ordu, “Kapaklı Belediyesi seçimlerini kazanmak çok kolaydır. Her bir üyemiz bir arkadaşı ile konuşup ona hakikatleri anlatarak MHP’ye geçmeye ikna ederse bu seçim kazanılır. Bunun için paraya pula ihtiyaç yok. İhtiyacımız olan tek şey inançtır” ifadelerini kullandı.
 
YAKALARINDAN DÜŞMEYECEĞİZ
 
Kapaklı’da imar sorunu olduğunu ve bu problemi yalnızca MHP’nin çözebileceğini iddia eden Ordu, “İmar alanında yaptıkları işlerle vatandaşı kendilerine köle etmeye çalışıyorlar” dedi ve halkın hakkını gasp etmeye çalışanların yakalarından düşmeyeceklerini sözlerine ekledi.
 
PİERRE CARDİN ELBİSE İLE DOLAŞIYORLAR
 
Kapaklı’nın Çerkezköy’den ayrılsa da her zaman yardımına hazır olduklarını kaydeden Mustafa Ordu, “Çerkezköy ve Kapaklı et ve tırnak gibidir. Birbirinden ayrılamaz” dedi. Birilerinin Kapaklı caddelerinde Pierre Cardin takım elbiseleri ile dolaştığını ifade eden Ordu, “Bu elbiselerin nasıl alındığı belli” diye konuştu. 
 
EKSTRA BİR GETİRİSİ OLMAYACAK
 
Büyükşehir yapılanması kapsamında Çerkezköy ve Çorlu’nun bölünmesi taraftarı olmadığını kaydeden Mustafa Ordu, “Böl parçala yönet zihniyetine her zaman karşı çıktım. Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasını elbette istiyorum fakat bununla birlikte Çerkezköy ve Çorlu bölünmemeli, aksine daha güçlü birer ilçe haline gelmeliydi” şeklinde konuştu. İlçe olmanın Kapaklı’ya ekstradan bir şey kazandırmayacağını savunan Ordu, “Yalnızca bazı resmi kurumlar buraya da gelecek. Bunun dışında bir getirisi olmayacaktır” dedi.
 
ÖN SEÇİMLE BELİRLENECEK
 
Son zamanlarda Kapaklı’da ve Çerkezköy’de kimin belediye başkan adayı olacağına ilişkin söylentiler türediğini belirten Mustafa Ordu, partinin belediye başkan adayını ön seçimlerle belirleyeceğini ifade etti. 30 Aralık 2013’e kadar partiye üye olanların belediye başkan adayını belirleyeceğini söyleyen Ordu, “Kendi partisinde ön seçimi kazanamayan aday, yerel seçimleri de kazanamaz. Bu nedenle önce partisinin ön seçimini kazanmalıdır” açıklamalarında bulundu. 
 
DOĞRULUKTAN ŞAŞMAYIN
 
Bazı kesimlerin MHP’nin seçimleri alacağından şüphe duyduğunu kaydeden Ordu, “2004’te Veliköy’de 7 oy alan MHP, 2009’da belediye seçimlerini aldı. 2004’te Karaağaç’ta 34 oy alan MHP yine 2009 seçimlerinde Karaağaç Belediyesi’ni kazandı. Tüm bunlar teşkilatımızın çalışmaları neticesinde oldu” dedi. Bugüne kadar birçok başbakan, milletvekili ve il başkanının gelip geçtiğini söyleyen Mustafa Ordu, “Ben hala ayaktayım. Siyaset yapmaya devam ediyorum. Bu doğruluktan kaynaklanıyor” dedi ve partililerin doğruluktan şaşmamaları gerektiğini söyledi. 
 
BAŞARISIZ OLDUĞUMUZU SÖYLÜYORLAR
 
MHP’nin Ankara Edirne arasında toplam 101ilçe belediyesi olduğunu ifade eden Ordu, Çerkezköy İlçe Teşkilatının başarı sıralamasında 2. olduğunu belirterek, “Birileri hala başarısız olduğumuzu düşünüyor. İt ürür kervan yürür. Biz başarılı bir teşkilatız. Siz de Kapaklı’yı alarak başarılı olacaksınız. Bu milletin hakkını savunacak tek parti MHP’dir. Bu milletle ekmeğini çorbasını paylaşan tek parti MHP’dir” dedi.
 
SÜRECE HAKİMİZ
 
Mustafa Ordu’dan sonra konuşan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, “Yerimiz dar. Fakat bu söylem oynamasını bilmeyen geline aittir. Biz siyasette ne yapmamız gerektiğini bilen bir partiyiz” dedi. MHP Kapaklı yönetiminin görevinin başında olduğunu söyleyen Varol, “Sürece hakimiz. Bu yönetimle bir referandum ve bir genel seçim gördük. Biz iktidar partisi ya da belediye partisi değiliz. Adeta terk edilmiş bir geminin mürettebatı gibi çalışmaya devam ediyoruz. Üzerimize ne görev düşerse onu yapmaya hazırız” şeklinde konuştu. 
 
KİLOMETREYİ SIFIRLADIK
 
MHP’de kimsenin koltuk yarışında olmadığını söyleyen Varol, “Kilometreyi sıfırladık. Yeni bir yola girdik. Sorunların çözümünün MHP’de olduğuna inanan insanlarla teşkilatlanmaya gideceğiz” dedi. MHP’nin tüm ilçelerde birden fazla adayla kongrelerini gerçekleştirdiğini anımsatan Varol, “Bu milletin derdi ile dertlenen herkes burada Belediye Başkan adayı olabilir” ifadelerini kullandı. 
 
BUNUN ADI TERBİYESİZLİKTİR
 
Kapaklı’da halkı siyasete sokmak istediklerini dile getiren Hayri Varol, “Halkı siyasetçilerin peşinden koşturmayacağız. Güç halkın kendisidir. Biz bu gücü ortaya çıkaracağız” dedi. Hiç kimsenin diğer partilerde şansını denedikten sonra son durak olarak MHP’yi göremeyeceğini ifade eden Varol, “Hala başka partilerin meclis üyeliğini yapıp da MHP’li olduğunu söyleyenler var. Bunu yapmasınlar. Bunun adı terbiyesizliktir” dedi. Ordu ve Varol basın toplantısının sonunda Kapaklı’nın ilçe olmasının tüm vatandaşlara hayırlı olmasını temenni etti.
 
Marmara Haber Merkezi