Kontrolünden kaçtıkları polislerden şikayetçi oldular

Önceki gece saat 24.00 sıralarında Kapaklı’dan Çerkezköy’e seyir halinde olan Cemil Aşık yönetimindeki 59 UP 194 plakalı Opel Astra marka araç Yünsa kavşağında uygulama yapan polis kontrolünden ka?

GÜNDEM 24.12.2012 01:09:00 0
Kontrolünden kaçtıkları polislerden şikayetçi oldular
Önceki gece saat 24.00 sıralarında Kapaklı’dan Çerkezköy’e seyir halinde olan Cemil Aşık yönetimindeki 59 UP 194 plakalı Opel Astra marka araç Yünsa kavşağında uygulama yapan polis kontrolünden kaçınca Çerkezköy polisini alarma geçirdi.
 
POLİSİ ALARMA GEÇİRDİLER
 
Çerkezköy- Kapaklı arasında yaklaşık 20 dakika süren kovalamaca sonrası Kapaklı’da yakalanan araç sürücüsü Cemil Aşık (24) ile araçta bulunan Erman Sahi, Ümit Köklükaya ve Tolga Çınardalı polis tarafından gözaltına alındı. 
 
EHLİYETSİZ OLDUĞU İÇİN KAÇMIŞ
 
Gözaltına alınma esnasında darp edildiğini iddia eden araç sürücüsü Cemil Aşık’ı Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne götüren polisler, burada sürücüsünün 51 promil alkollü olduğu ve vücudunda darplar olduğuna ilişkin rapor aldı. Aşık ve 3 arkadaşı gece saat 04.00’a kadar emniyette sorguya alınırken, Aşık’ın 6 ay önce polisler tarafından ehliyetinin alındığını ve ehliyetsiz olduğu için kaçtığını söylediği öğrenildi. 
 
SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
 
Geceki kovalamacanın ardından soluğu Çerkezköy Cumhuriyet savcılığında alan Cemil Aşık ve arkadaşları kendilerini darp eden polislerden davacı olurlarken, Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Mehmet Değiş’e kendileri ile ilgilenmeyen Çerkezköy Devlet Hastanesi nöbetçi doktorundan da davacı olduklarını belirterek doktordan da şikayetçi oldular.
 
YENİDEN SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ
 
Cumhuriyet Savcısı Mehmet Değiş; Cemil Aşık ve arkadaşlarının iddialarını araştırmak üzere olay yerindeki görüntülere el koyarken, şahısları Özel Optimed Hastanesi’nde yeniden sağlık kontrolünden geçirtti. Polis kontrolünden kaçmasının bedelinin bu olmaması gerektiğini ifade eden araç sürücüsü evli ve 2 çocuk babası Cemil Aşık, kendisinin bu şekilde darp edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Kendisinin Kapaklı Pınar Bulvarı’nda Stüdyo Suden’in sahibi olduğunu ifade eden Aşık, “Polis uygulamasından kaçmamın nedeni yaklaşık 6 ay önce polislerin ehliyetime el koyması dolayısıyla ehliyetsiz olmamdı” diyerek kendinin yakalayan polislerin kendisini darp ettiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Savcılık olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.
 
Şaban KARDEŞ