Keşke dememek için şimdiden önlem almalıyız

Tekirdağ’da “Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor” konulu toplantı önceki gün Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 24.12.2012 01:05:00 0
Keşke dememek için şimdiden önlem almalıyız
 
Tekirdağ’da “Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor” konulu toplantı önceki gün Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 
 
KATILIMCILARI BİLGİLENDİRDİ
 
Çevre ve Şehircilik Tekirdağ İl Müdürü Mehmet Ceyhan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Altyapı ve Kentsel Hizmetler Genel Müdürü Vedad Gürgen ve Belediye Başkanı Op. Dr. Âdem Dalgıç’ın konuşmaları ile başlayan toplantıda konuşma yapan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya 6 Mayıs 2011’de Orman ve Çevre Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından startı verilen “Ergene Havzası Eylem Planı” ile ilgili olarak bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 
 
YETERLİ DOLULUK SAĞLANMALI
 
Tekirdağ’da Karaağaç’la birlikte 7 Islah Organize Sanayi Bölgesi kurulduğunu belirten Yerlikaya, “Bu sanayi bölgelerinin hali hazır harita ihaleleri ile yapılması planlanan arıtma tesisinin de proje ihaleleri tamamladı. Tekirdağ’da 7 Islah OSB, 4 OSB ve 1 ASB olmak üzere toplam 12 sanayi bölgesi bulunuyor. Sanayi alanlarıyla ilgili olarak yasal çerçeve içerisinde önlemler alındı ve bundan sonra Islah OSB’ler ve OSB’ler içerisinde yeterli doluluk oranı sağlanmadan yeni sanayi alanları açılmayacak” dedi. 
 
BAMBAŞKA BİR ÇEHREYE BÜRÜNECEK
 
6 Aralık 2012 tarihi itibarı ile ‘Büyükşehir Belediyesi’ olan Tekirdağ’ın bundan sonra bambaşka bir çehreye bürüneceğini belirten Yerlikaya “Ancak ilimiz deprem kuşağında bulunuyor. Bu nedenle de evlerimizin, iş yerlerimizin, resmi dairelerin depremsellik etüdünün yapılması gerekiyor. Depremsellik konusunda Tekirdağlılar yapılacak çalışmalara gönülden hazır. Ancak bu konuda nasıl hareket edileceği bilinmiyor. Bu nedenle bakanlık yetkililerinin ilimize davet edilerek kanunun ve yönetmeliğin ruhunun ilgililere anlatılması sağlandı” diye konuştu.
 
KEŞKELİ CÜMLELER KURMAMAK İÇİN ÖNLEM ALMALIYIZ
 
Geçmişte deprem bilinci ve evsel atıkların depolanması konusunda yanlışlıkların yapıldığını, ancak 2013 Türkiye’sinde artık bu türden meseleleri halletmek gerektiğini ifade eden Vali Yerlikaya, “Önümüzdeki yıllarda, ‘keşkeli’ cümleler kurmamak için önlemlerimizi şimdiden almalıyız” dedi.
 
2 OTURUM OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 
2 oturum halinde yapılan toplantının ilk oturumunda; Dönüşüm Alanları Daire Başkanı Yusuf Koç, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Coşkun Sağır, Finansman Dairesi Başkanı Ahmet Demircan alanları ile ilgili olarak birer sunum gerçekleştirip sunumlarının sonunda da, katılımcıların konu ile ilgili sorularını cevaplandırdılar. Toplantının 2.bölümünde ise, Mekânsal Planlama Daire Başkanı Sedat Yılmaz ve Yer Bilimsel Etüt Dairesi Başkanı Cahit Kocaman tarafından “Ülkemizin ve Tekirdağ’ın Çevre Düzeni Planı ve Depremselliği” konularında sunum yapıldı. Toplantıya; Vali Ali Yerlikaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  Daire Başkanları ve Şube Müdürleri ile, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek,Çevre Eski Bakanı Fevzi Aytekin, Vali Yardımcısı Zeki Kaya,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, Kaymakamlar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ceyhan, İl Genel Meclisi Başkanı Orhan Perçinlioğlu ve üyeleri,  ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurumlarında görev yapan müdürler ve STK temsilcileri katıldı. Programdan sonra Piramit Salon’da yenilen yemeğin ardından, Vali Ali Yerlikaya ve Bakanlık temsilcileri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü ziyaret ettiler.
 
Marmara Haber Merkezi