Mutsuz insan benim fabrikamda çalışmasın

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Bony Çorap Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gülkaya, fabrika personelleri ve aileleri, önceki akşam saat 19.00’da Silivri Garden Restaurant’ta düzenlenen

GÜNDEM 24.12.2012 00:51:00 0
Mutsuz insan benim fabrikamda çalışmasın
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Bony Çorap Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gülkaya, fabrika personelleri ve aileleri, önceki akşam saat 19.00’da Silivri Garden Restaurant’ta düzenlenen yılsonu yemeğinde bir araya geldi.
 
BÜYÜK VE GÜZEL BİR AİLEYİZ
 
Yaklaşık 250 kişilik bir davetli topluluğunun katıldığı yemekte konuşan Fabrika Müdürü Kasım Deniz, 2012 yılının bütün yorgunluğunu atmak ve eğlenmek, 2013 yılına moral ve motivasyonu yüksek bir şekilde girmek amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti. BonyÇorap olarak büyük ve güzel bir aile olduklarının belirten Deniz, “1200 çalışanımız ve tedarikçileriyle birlikte 2500 kişiye istihdam sağlayan bir aileyiz. Çalışanların aileleri de işin içine girince 10 bin kişiye geçim kapısı olduk” dedi.
 
SEKTÖRÜNDE LİDER BİR FİRMAYIZ
 
Bu büyük eserin baş mimarının yönetim kurulu başkanı Hasan Gülkaya olduğunu söyleyen Deniz, kendisine teşekkür etti. Gülkaya’nın Türkiye ve dünyada 1 numara olmak hedefi ile yola çıktığını söyleyen Deniz, “Bugün Türkiye’de sektöründe lider bir firmayız. Sevgisiyle, teknolojisiyle, yatırımlarıyla, ürün çeşitliliğiyle ve verdiği hizmetlerle takip edilen ve taklit edilen bir firmayız. Bu hepimiz için büyük onur ve gururdur” diye konuştu.
 
30 MİLYON LİRALIK YATIRIM
 
Son bir buçuk yılda bu hedefler doğrultusunda yaklaşık olarak 30 milyon lira değerinde tesis ve teknoloji yatırımı yaptıklarını ifade eden Deniz, “Aylık 8 milyon lira üretim kapasitesiyle dünyanın 4 bir tarafına ihracat yapıyoruz. 2011 yılında Tekirdağ’da ihracat şampiyonu olduk. Türkiye geneli ihracat yapan firmalar içinde 2010 yılında 257’nci sırada iken, 251’nci sıraya yükseldik. Yine Türkiye geneli büyük sanayi firmaları arasında ilk 2 bin 500’de 2010 yılında 270 olan sıralamamız 2011 yılında 226’ya yükseldi. Tekirdağ’da SSK primlerinde, gelir vergisinde ilk 10 firma arasındayız. Tüm bunları hep birlikte el ele başardık” diyerek özverili çalışmalarından dolayı tüm çalışanlara teşekkür etti.
 
BENİM KADAR KİMSE ÇALIŞANINI SEVEMEZ
 
Bony Çorap Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gülkaya da uzun bir yola çıktıklarını ifade ederek “Ben bunları tek başıma başaramam. Bu bir ekip, kardeşlik, takım ve gönül işi. Benim çalışanımı sevdiğim kadar kimse sevemez. Ben doğru çalışana, doğru elemanıma hep sahip çıktım” dedi.
 
HEYECAN BİTERSE HER ŞEY BİTER
 
Tekirdağ’da ihracat ve vergi şampiyonu olduklarını söyleyen Gülkaya, Avrupa üzerinde 38 firma içinde kaldıklarını ifade ederek “Firmalara Türkiye genelindeki genelde yabancı sermayedeki firmalar. Fakat biz, Türk sermayesiyle Türk katkısıyla Türk insanıyla başardık. Hep biz bizeyiz” diye konuştu. Son zamanlarda, bu işe ilk kez başlamış gibi heyecan duyduğunu söyleyen Gülkaya, “İnsanlar yeni bir şeyler isteyince çalışma duygusu da artıyor. Bir insan işte heyecanını kaybederse her şey biter” ifadesini kullandı. “Mutsuz insan benim fabrikamda çalışmasın. Mutlu insan gelsin beraber çalışalım. Mutsuz insanla çalışılmaz” diyen Hasan Gülkaya, insanın kendine güvendiği sürece en alttan en üst seviyeye yükseleceğini ifade etti. 2013 yılında daha çok çalışarak daha çok kazanacaklarına inandığını söyleyen Gülkaya “Bundan hiçbir kuşkum yok” dedi.
 
15 YILLIK PERSONELLERE PLAKET VERİLDİ
 
Yemekte Pınar Acar, Gökhan Gümüş, Selçuk Üzüm, Selver Çiftçi, Necibe Akarsu, Vahit Aydın, Emine Yıldız, Leyla Mentes, Filiz Koçak, Ayşe Bengül, Hayriye Sağlam, Hüseyin Akdaş, Nedim Ataç, Ali Kaya, Turgay Ulaş, Önder Bilgin, Kezban Döndar, Ünzile Torun, Can Dilaver Okumuş, M. Zafer Soyan, İsmail Kısacık, Nazan Çelik İğdeli, Selahattin Gider, Şermin Kula Bahtiyar, Ayhan Şakı, Muzaffer Avcı, Gülümser Kabakçı, Eylem Kamsız, Harun Köroğlu ve Semra Candar’a ödül verilirken, fabrikada 15 yılını dolduran Emine Yıldız, Necibe Akarsu ve Vahit Aydın’a da Bony Çorap Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gülkaya tarafından plaket verildi. Bony çalışanları ve aileleri müzik eşliğince gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlendiler.
 
Marmara Haber Merkezi