Olin Edirne, Beşiktaş'a Engel Olamadı

Beko Basketbol Ligi'nin 10. haftasında Olin Edirne ile karşılaşan Beşiktaş sahadan galibiyetle ayrıldı.

SPOR 24.12.2012 00:04:00 0
Olin Edirne, Beşiktaş
Beko Basketbol Ligi'nin 10. haftasında Olin Edirne ile karşılaşan Beşiktaş sahadan galibiyetle ayrıldı.
 
Basketbol Ligi'nin 12. haftasında Olin Edirne ve Beşiktaş karşı karşıya geldi. Edirne Mimar Sinan Salonu'nda oynanan karşılaşmanın galibi 83-67 ile Beşiktaş oldu.
 
YAĞMUR 22 SAYI ATTI
 
Beşiktaş'ta toplam 5 oyuncu çift haneli sayı üretirken, Gasper Vidmar 11 sayı 8 ribaunt 6 asistle karşılaşmanın en iyisi oldu. Cevher Özer 13 sayı 10 ribaunt, Curtis Jerrels 15 sayı, Patrick Christopher 11 sayı, Daniel Ewing 11 sayıyla oynadı. Beşiktaş takımı, ribauntlarda 40-22'lik bir üstünlük kurarak pota altını domine etti. Olin Edirne'de Mehmet Yağmur 22 sayı kaydetti. %80 üç sayılık isabet oranı ve 3 asistle istatistiklerini süslese de bu performansı farklı mağlubiyeti engellemeye yetmedi. Beşiktaş bu galibiyetle puanını 19'a yükseltirken, Olin Edirne 15 puanda kaldı. Gelecek hafta Beşiktaş, Erdemir'i sahasında konuk edecek. Olin Edirne ise zorlu Pınar Karşıyaka deplasmanına konuk olacak.
 
BEŞİKTAŞ BAŞTAN SONA ÖNDE
 
Maça her iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. İlerleyen dakikalarda ev sahibi takım Parakhouski, Tapoutos ve Jelinek ile sayı bulurken, konuk takım, Ewing, Vidmar, Markota, Serhat ve Jerrells'ın basketleriyle ilk periyotu 15-21 önde tamamladı.İkinci periyotta da üstünlüğünü koruyan siyah beyazlı ekip, soyunma odasına 37-47 önde gitti. 3. periyotta da oyunun kontrolünü eline alan Beşiktaş, son periyota 48-60 önde girdi. Son periyotta Olin Edirne, Mehmet Yağmur ve Berkay ile bulduğu basketlerle farkı azaltmaya çalıştı. Ewing, Özgür, Christopher, Can ve Cevher'in basketleriyle farkı artıran Beşiktaş, Olin Edirne'yi 67-83 yendi.