Turizm mutluluk işidir

Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu tarafından Rektörlük Kültür Merkezi’nde 'Şehir Turizmi ve Şehir Destinasyonu' konulu konferans düzenlendi.

GÜNDEM 22.12.2012 04:42:00 0
Turizm mutluluk işidir
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu tarafından Rektörlük Kültür Merkezi’nde "Şehir Turizmi ve Şehir Destinasyonu" konulu konferans düzenlendi.
 
ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ
 
Konferansta konuşan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, bölgenin turizm açısından nasıl bir potansiyele sahip olduğunu belirlemenin ve bu potansiyelden yararlanmayı bilmenin öneminden bahsetti. Ülkemizin turizmden büyük bir pay aldığına vurgu yapan Aykaç “Üniversitemiz, bünyesindeki Turizm Fakültesi ve Pınarhisar Meslek Yüksekokulumuzda Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ve Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı ile üstüne düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyor. Üniversite olarak ilimize ve bölgemize turizm açısından ne kadar fazla katkıda bulunursak o kadar sevinç duyacağız” dedi.
 
KENT TURİZMİ
 
Konferansa konuşmacı olarak katılan Sirkeci Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Turob Genel Sekreteri Faruk Boyacı ise kent turizmine değinerek; kent turizminin vazgeçilmez unsurunun insanlara deneyim kazandırması olduğunu belirtti. Turizm yapmanın en önemli unsurunun kentin yaşam tarzını, farklılıklarını ortaya çıkartmak, turizm anlayışını ortaya koymak olduğunu ifade eden Boyacı turizmin mutluluk işi olduğunu ifade etti. Konferans sonunda Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen tarafından, konferansa konuşmacı olarak katılan Faruk Boyacı’ya hediye takdim edildi.
 
Marmara Haber Merkezi