AB Projesi onaylandı

Avrupa Birliği'nin 2007-2013 Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Hibe Programı kapsamında, Çorlu Belediyesi'nin de ortağı olduğu BlackSea Areal Of Culture And Art (BASACA) projesi onaylandı. Yunanistan'Ä

GÜNDEM 20.12.2012 23:51:00 0
AB Projesi onaylandı
Avrupa Birliği'nin 2007-2013 Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Hibe Programı kapsamında, Çorlu Belediyesi'nin de ortağı olduğu BlackSea Areal Of Culture And Art (BASACA) projesi onaylandı. Yunanistan'ın Komotini (Gümülcine) Belediyesi'nin girişimiyle, Çorlu Belediyesi'nin ortaklığı, Bulgaristan'ın Burgaz şehrini temsilen Agora Platformu ve Ukrayna Odessa şehrinin iştirakiyle hazırlanan Avrupa Projesi onaylandı.
 
İMZA TÖRENİNE KATILDI
 
Sınır bölgelerindeki ekonomik ve sosyal kalkınmayı teşvik etmeyi, ortak sorunlara karşı birlikte çalışmayı, toplumlararası ve bölgesel işbirliğini geliştirmeyi kapsayan Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Hibe Programı kapsamında Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ankara'da Hazine Müsteşarlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Merkez Finans ve İhale Biriminde gerçekleştirilen imza törenine katıldı.
 
OCAK’TA HAYATA GEÇECEK
 
18 ay sürecek olan proje Ocak 2013'ten itibaren hayata geçirilecek. Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan ve Ukrayna'da yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
 
Marmara Haber Merkezi