“Sokak hayvanlarını kısırlaştır, aşılat ve yerinde yaşat”

Sultanköy Belediyesi, kasabadaki sokak hayvanlarını, yakalama, kısırlaştırma, aşılama, parazit iğneleri ve küpeleme kampanyası yaptı.

GÜNDEM 20.12.2012 23:40:00 0
“Sokak hayvanlarını kısırlaştır, aşılat ve yerinde yaşat”
Sultanköy Belediyesi, kasabadaki sokak hayvanlarını, yakalama, kısırlaştırma, aşılama, parazit iğneleri ve küpeleme kampanyası yaptı.
 
KISIRLAŞTIRILIP YENİDEN SOKAĞA BIRAKILDILAR
 
Sultanköy Belediyesi, Denge Veterinerlik Hizmetleri ile yaptığı anlaşmaya göre beldedeki sokak hayvanlarını yakalama, kısırlaştırma, aşılama ve küpeleme hizmeti verdi. Yapılacak olan operasyon işlemleri, Sultanköy Kasabasının Kolağıl Bostan Tarlası mevkiinde bulunan hayvan kesim yerinde, Denge Veterinerliğin Mobil Hizmet Aracında gerçekleştirildi. Kasabada başıboş köpeklerin çevreye ve vatandaşa zarar vermemesi  için, Sultanköy Belediyesi ile merkezi İstanbul’da bulunan Denge Veterinerlik Hizmetleri arasında yapılan sözleşme gereği, Denge Veterinerliğe ait Mobil Kısırlaştırma Aracı ve yakalama ekibi, Sultanköy Kasabasına getirilerek başıboş hayvanları Denge Veterinerlik Uzman ekiplerince çağımıza uygun yöntemlerle sokaklardan alınarak mobil araçta kısırlaştırıp, aşılanıp, paraziter iğneleri yapıldıktan sonra kayıt altına alınarak postoporatif bakımları yapılıp tekrar alındıkları yerlere bırakıldı. Sahipli olan köpeklere de sahiplerinin istekleri doğrultusunda kısırlaştırma işlemi ve diğer işlemler uygulandı.
 
ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK
 
Denge Veterinerlik hizmetleri tarafından yürütülen bu çalışmalarla, sokak hayvanlarının sağlıklı ve refah içinde yaşamlarını sürdürmeleri amaçlanıyor. Denge Veterinerlik Hizmetlerinin Saha Sorumlusu Murat Şahin ve Uzman ekiplerinden Veteriner Buğra Çalışkan “Sultanköy’de geçtiğimiz yıl da Sultanköy’deki sokak hayvanlarında kısırlaştırma, aşılama, parazit iğneleri ve küpeleme çalışmaları yapmıştık. Bu yıl yine sokak hayvanlarını kısırlaştır, aşılat ve yerinde yaşat kampanyası ile birlikte çalışmalarımızı Sultanköy’de tamamladık. Operasyon yaptığımız bölgelere 4-5 sefer hizmet verdikten sonra artık her şey rayına girmiş oluyor ve işlemlerimiz daha kısa zamanda bitiyor” dedi.
 
YERİNDE İNCELEDİ
 
Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan da, operasyonları yerinde inceleyerek, “Sultanköy Kasabasına güzel bir hizmet verdiğimizi düşünüyoruz. Sokak hayvanlarımızın barınması büyük sorun teşkil ediyor. Bu durumun çözümüne gidilecek. Sokak hayvanlarımızın kısırlaştırmasını ve sağlık sorunlarının çözümü yapıldı. Toplamda 150 sokak hayvanımızın bakımı yapılarak, hastalıklı olanların da tedavisi yapıldı. Sahipli olan köpeklerde sahiplerinin gözetiminde kısırlaştırılarak, tedavileri gerçekleştirildi” diye konuştu.
 
Marmara Haber Merkezi