Bakanlık’tan Kapaklı Belediyesi’ne teşekkür

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, atık pil toplamada çevreye gösterdiği duyarlılık ve her yıl toplanan atık miktarının artması dolayısıyla 2010-2012 yılları arasında atık pil toplayan Kapakl?

GÜNDEM 19.12.2012 22:34:00 0
Bakanlık’tan Kapaklı Belediyesi’ne teşekkür
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, atık pil toplamada çevreye gösterdiği duyarlılık ve her yıl toplanan atık miktarının artması dolayısıyla 2010-2012 yılları arasında atık pil toplayan Kapaklı Belediyesi'ne teşekkür yazısı gönderdi.
 
Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile yapılan protokol kapsamında Kapaklı Belediyesi 2010'dan bu yana düzenli olarak atık pil topluyor.
 
TEŞEKKÜR YAZISI GÖNDERİLDİ
 
Kapaklı Belediyesi'ne teşekkür yazısı gönderen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı her yıl artan atık pil sayısının memnuniyetle karşılandığını bildirdi. Yazıda ise şu ifadelere yer verildi: “Belediyenizce Yönetmeliğin 8’inci maddesi gereğince ve TAP ile yapılan protokol çerçevesinde yürütülen atık pil toplama çalışmalarının daha etkin hale getirilmesi ve yürütülen çalışmaların diğer belediyelere de örnek teşkil etmesi açısından devam etmesi rica ederiz.”
 
TEMİZ BİR ÇEVREDE YAŞAMAK BİZİM ELİMİZDE
 
Bakanlık tarafından gönderilen yazıdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından aldığımız yazı tüm çevre dostlarının emeklerinin karşılığıdır. Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi, dünyamızın düşüncesizce kirletilmesi, şüphesiz ki yaşamın sürekliliğini ve kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Temiz bir dünyada yaşayabilmek ve gelecek nesillerimize temiz bir çevre bırakabilmek, devletlerin olduğu kadar bireylerin de temel prensibi olmalıdır. Bunun için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. TAP ile birlikte ortak gerçekleştirdiğimiz çalışma sonucunda her sene artırarak topladığımız pillerin Bakanlık tarafından fark edilmesi sevindirici bir durum. Belediyemizin çevre belediyeler arasında örnek gösterilmesi çevre konusunda iyi bir yolda olduğumuzun göstergesidir” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi