Fazla tahsilatlar için 463 dilekçe sunuldu

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın 7 meclis üyesinin katılmadığı 2012’nin son Meclis Toplantısı’nda Ekim ve Kasım ayı hesapları görüşülerek karara bağlandı.

EKONOMİ 19.12.2012 22:28:00 0
Fazla tahsilatlar için 463 dilekçe sunuldu
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın 7 meclis üyesinin katılmadığı 2012’nin son Meclis Toplantısı’nda Ekim ve Kasım ayı hesapları görüşülerek karara bağlandı. Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever ve Meclis Başkanı Gürkan Kesim’in; Genel Sekreter Selma Uğurlu’nun Sicil Amirliği’ne seçildiği toplantıda, odaya borcu olup adreslerine ulaşılamayan 545 üyenin kaydının silinmesine karar verildi. Ekim ayı gelir bütçesi gerçekleşme oranının yüzde 94 olduğuna dikkat çeken Tever, toplantının dilek ve temenniler bölümünde de üyelerden fazla alınan ve geri ödenecek olan munzam aidat ve sair gelirler hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.
 
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Aralık Ayı Olağan Meclisi dün saat 17.00’da 7 eksikle toplandı.
 
MECLİS 7 EKSİKLE TOPLANDI
 
Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na meclis üyeleri Rahmi Yılmaz, M. Salih Yılmaz, Mehmet Çetin, Ertan Selvili, Gülçin Uygun, Faruk Balkan ve Ayhan Kaynak katılmadı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce “2012 Gider Bütçesi’nin Yurt Dışı Seyahat Giderleri hesabından, Sosyal Amaçlı Yardımlar hesabına 10 bin TL aktarılması” konusunun da gündeme eklenmesi oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra yeni meclis üyeleri Şükrü Gündüz ve Aydan Avcı kendilerini meclis üyelerine tanıttı. 
 
EKİM KASIM HESAPLARI GÖRÜŞÜLDÜ
 
Bir önceki meclis toplantı tutanağının okunması ve imza altına alınmasının ardından toplantının ilk gündem maddesinde 2012 yılı Ekim ve Kasım Ayı Gelir-Gider Bütçe İzleme Raporları, Banka Cetveli ve Mizan hesapları görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Genel Sekreter Selma Uğurlu, Ekim Ayı Toplam Gelir hesabının 249 bin 528 TL, Toplam Giderinin ise 72 bin 462 TL olarak gerçekleştiğini belirtti. Odanın Ekim Ayı kasa mevcudunun bin 17 TL olduğunu kaydeden Uğurlu, bankalar toplamının da 1 milyon 635 bin 532 TL olduğunu kaydetti. Odanın Ekim Ayı mizanının borç ve alacak kısmının 12 milyon 800 bin 624 TL olduğunu söyleyen Selma Uğurlu, Ekim Ayı mizanında denkliğin sağlandığını ifade etti. Kasım Ayı hesapları hakkında da bilgi veren Selma Uğurlu, “Kasım Ayı Toplam Geliri 129 bin 776 TL, Toplam Gideri ise 84 bin 836,49 TL’dir. Kasım Ayı kasa mevcudu 444, 09 TL, Bankalar toplamı ise 1 milyon 644 bin 561,67 TL’dir. Kasım Ayı mizanının borç ve alacak bölümleri 13 milyon 306 159 TL olduğundan Kasım ayı mizanında da denklik sağlanmıştır” dedi.
 
TEK TEK KONTROL ETTİLER
 
Ekim ve Kasım Ayı hesaplarının görüşüldüğü sırada herhangi bir yanlışlığa mahal vermemek için Meclis Başkanı Gürkan Kesim ve Genel Sekreter Selma Uğurlu’nun hesapları kalem kalem incelemesi dikkatlerden kaçmadı. Çiçeği burnunda meclis üyesi Aydan Avcı, hesapları inceleme fırsatı bulamaması gerekçesi ile Ekim Ayı Toplam Gider hesabına red oyu verirken diğer bütün hesap kalemleri oybirliği ile kabul edildi.
 
2 SİCİL AMİRİ SEÇİLDİ
 
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise ‘Personel Sicil Yönetmeliğinin 8. maddesine istinaden Yetkili Sicil Amirlerinin belirlenmesi’ konusu görüşüldü. İlgili maddeye yalnız kendisinin tabi olduğunu söyleyen Selma Uğurlu, “Geçen yılki sicil amirim Yönetim Kurulu Başkanı idi. Sicil amiri sayısının iki olmasının daha uygun olacağı yönünde bilgi aldık. Bu nedenle 2 sicil amiri seçilmesinin daha sağlıklı olacağını düşündük” dedi. Sicil Amirliği görevine Meclis Başkanı Gürkan Kesim ve Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever’in seçilmesi oybirliği ile kabul edildi.     
 
545 ÜYENİN KAYDI SİLİNECEK
 
İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından adreslerine ulaşılamayan ve borçları bulunan oda üyelerinin kayıtlarının silinmesi konusu görüşüldü. Kargo yolu ile ve avukat aracılığı ile 545 üyenin adres bilgilerine ulaşılamadığını ve söz konusu üyelerin odaya aidat borcu olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, “Bu arkadaşların tespit edilmesi ve kayıtlarının silinmesi yönünde T.O.B.B.’dan yazı geldi. Yaptığımız çalışmalar sonucu 545 üyenin adreslerine ulaşılamadığı ve bu kişilerin odamıza aidat borçlarının bulunduğu tespit edildi” dedi. İlgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. 
 
3 ASİL ÜYE SEÇİLDİ
 
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise geçtiğimiz dönemlerde odada ardı ardına gelen istifaların ardından yeter sayısı bulunmayan ‘Hesap İnceleme Komisyonu’na 3 asil 5 yedek üye seçimi yapıldı. Mesut İşlek, Aktaş Güler ve Vedat Babaoğlu’nun Hesap İnceleme Komisyonu’na asil üye olarak seçilmesi oybirliği ile kabul edildi.
 
SOSYAL AMAÇLI YARDIMLAR HESABINA 10 BİN TL
 
Toplantıda son olarak, gündem maddelerine sonradan eklenen “2012 Gider Bütçesi’nin Yurt Dışı Seyahat Giderleri hesabından, Sosyal Amaçlı Yardımlar hesabına 10 bin TL aktarılması” konusu görüşüldü. Bu paranın 3 bin 700 TL’lik kısmının yaşanan sel felaketinde zarar gören Çukuryurt Sağlık Ocağı’na malzeme alımı için kullanılacağını belirten Genel sekreter Selma Uğurlu, “Paranın kalanı, Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne tabldot alınması için bin 500 TL ve Sanayiciler İlkokulu’na sıra alınması için de 4 bin 500 TL gibi harcamalar için kullanılacak” dedi. İlgili gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi.
 
GELİR BÜTÇESİ GERÇEKLEŞME ORANI YÜZDE 100’Ü AŞAR
 
Ekim Ayı sonu ile Gelir Bütçesi’nin gerçekleşme oranının yüzde 94 olduğunu dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, “Ekim Ayı sonu ile gider bütçemizin gerçekleşme oranı ise yüzde 51 oldu. Yıl sonu itibari ile gelir bütçesi gerçekleşme oranının yüzde 100’ü aşmasını bekliyoruz. Geçen yıl yüzde 65 olarak gerçekleşen gider bütçesi gerçekleşme oranının ise bu yıl yüzde 60 olacağını tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
150 BİN TL YARDIMDA BULUNACAKTIK
 
Oda olarak sel felaketinin ardından selden zarar gören oda üyeleri ve vatandaşlara toplamda 100-150 bin TL yardımda bulunmak istediklerini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Çerkezköy’ün afet bölgesi olarak belirlenmemesi nedeni ile bunu yapamadıklarını söyledi. Meclis Başkan Yardımcısı Seyfettin Belek ise selde özellikle 75. Yıl İlköğretim Okulu’nun büyük zarar gördüğünü belirterek, “Bu okulumuza oda olarak sel yardımı adı altında değil, okul yardımı adı altında yardım yapılabilir” önerisinde bulundu. Okul yardımlarının talep üzerine yapıldığını söyleyen Tever, “Bize kendilerinden herhangi bir talep gelmedi” diye konuştu.
 
MUNZAM AİDATLARDA 17 BİN TL AÇIK VAR
 
Toplantının dilek ve temenniler kısmında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, “Bakanlığın 95 maddelik talimatlarından 93’ünü tamamladık ve meclis üyelerimize dağıttık. Meclis başkanının da imzalamasının ardından dosyayı bakanlığa göndereceğiz” dedi. Çalışmalar kapsamında 14 bin 411 kayıta ulaştıklarını belirten Tever, T.O.B.B.’nin yardımı ile 2007, 2008 ve 2009 yıllarına ait kayıtlara ulaştıklarını kaydetti. Yapılan ilk incelemelerde munzam aidat olarak yaklaşık 65 bin TL fazla, yaklaşık 48 bin TL de eksik ücret alındığını tespit ettik. Yani yaklaşık munzam 17 bin TL’lik bir açık söz konusu” dedi. 
 
BİN 353 KAYIT İNCELENECEK
 
Sair gelirler hakkında da açıklamalarda bulunan Tever, “Odamıza 463 dilekçe ile başvuruda bulunuldu. Fakat biz herhangi bir yanlışlığa mahal vermemek için bin 353 kaydı da inceleyeceğiz. Yılsonuna kadar ilgili kişilere tebligatlarını yollayacağız. Fazla ücret alınan üyelerden varsa alacağımız mahsup edilecek. Şuana kadar gelen dilekçelerde yaklaşık 485 bin TL’lik bir geri ödeme talebi var. Fakat bu rakam kesin değil. Bazı üyeler birden fazla dilekçe ile başvuruda bulunmuş. Gerekli incelemeleri yaparak fazla dilekçeleri de tespit edeceğiz. Ben üye olarak kendi alacağımı almadım. Diğer üye arkadaşlara da almamaları konusunda çağrıda bulundum” dedi. Tever, fazla alınan ücretleri geri almak için ilk başvuranların da bu fazla ücretleri alan eski yönetim kurulu üyeleri olduğunu ifade ederken, seçimlerin de herhangi bir değişiklik olmaması halinde Şubat ayında başlayıp, Mart ayından tamamlanacağını söyledi. Tever’in konuşmasının ardından toplantı sona erdi.
 
Marmara Haber Merkezi