Bağlık’taki gecekondular yıkılacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, rutin ziyaretleri kapsamında, Bağlık Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

GÜNDEM 19.12.2012 22:27:00 0
Bağlık’taki gecekondular yıkılacak
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, rutin ziyaretleri kapsamında, Bağlık Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Bağlık Merkez Kıraathanesinde, mahalle sakinleri ile mahalle hakkında bilgi alışverişinde bulunan Ali Ertem, kendisinden yasal olmayan hiçbir şeyin istenmemesini, yasal olan her konuda ise gerek belediye birimi olarak, gerekse şahsi her türlü yardım ve desteği, imkânları nispetinde yapabileceğini ifade etti.
 
İSTEKLER SIRALANDI
 
Kahvehanede yapılan toplantıya Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Belediye Meclis Üyesi Behçet Güven, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri İrfan Ak, Mehmet Atbaşı, Vahdet Akın, Murat Aksoy, Adem Akın,  Ahmet Yazı, Ferhat Yegin, Gençlik Koları üyesi Sinan Meral, Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün ve mahalle sakinleri katıldı.
 
AHIR VE GECEKONDULAR YIKILACAK
 
Mahalleye dair sorunların görüşüldüğü toplantıda konuşan Ali Ertem, yasalara aykırı bir eylem içerisinde olmayacağını, bu güne kadar,  Belediye tarafından gösterilen müsamahanın bundan sonra gösterilmesinin söz konusu olmadığını ifade ederek “Başınız ağrıdığında yanınızda olmayı kendime ilke edinmişimdir. En ufak bir meselenizin çözümüne dair yasal olması halinde, elimden gelen her şeyi yapmayı bundan sonra da sürdüreceğime kuşkunuz olmasın. Fakat yasal olmayan, her ne olursa olsun, orada olmayacağım gibi,  o olayında karşısında olacağımın tarafınızdan bilinmesini istiyorum” dedi.
 
DEVLETTEN ÇOK YARDIM ETTİK
 
Yaşanmış olan su taşkınında, Çerkezköy Belediyesi’nin vatandaşlara, devletten daha fazla yardımda bulunduğunu ifade eden Ertem, “Her pazartesi günü Belediye Binamızda halkımızın problemlerine dair toplantı düzenliyoruz. Biz insanımızın meselelerini çözmek için varız. Kurban Bayramı öncesinde Çerkezköy’de yaşanmış olan felakette, ben her ne kadar burada olmasam da, insanımızın yaşamış olduğu sıkıntıları içimde hissettim. Bir akşamda 80 civarında telefon görüşmem olmuştur. Selzede kardeşlerimize, devletin yapmış olduğu yardımdan daha fazla yardım belediyemiz tarafından yapılmıştır. Oysaki bu yardım, belediyenin görevi dahi değildi. Buna rağmen yapılması gereken her şeyi yapmanın gayreti içerisinde olduk” dedi.
 
GENİŞLİĞİ 30 METRE
 
Bağlık Mahallesi sakinleri Pınarça Deresi’nin yağmurlar sonrasında oluşturmuş olduğu sıkıntının çözümüne dair Ertem’den yardım talebinde bulundular. Ertem Bağlık Mahallesinden geçen Pınarça Deresi’nin ıslah çalışmalarına sezonun ilk günlerinde başlayacaklarını ifade ederek “Pınarça Deresi’nin ıslahına yönelik çalışmaları önümüzdeki dönemde başlatmış olacağız.  3200 metre uzunluğunda bir alana sahip olan bu derenin, her iki yakası ve tabanı betonlanacak. Dere yatağının genişliği 30 metre olacak.  Dere üzerinde bulunan köprüler, ihtiyacımızı en güzel nasıl karşılayacaksa, o şekilde yapılması için çalışmalarımız olacak. Çalışmalar bittiğinde, dere yatağının her iki yakasını da ağaçlandıracağız. Baharın başlamasıyla birlikte bu konu ile alakalı çalışmalarımıza başlamış olacağız. 2013 yılı sonunda da, bu çalışmalarımızı bitirmiş olacağız. DSİ ile Çerkezköy Belediyesi’nin protokolü çerçevesinde gerçekleştireceğimiz bu çalışmalar sonrasında,  Bağlık Mahallemizin sorunları çözmüş olacağız” diye konuştu. 
 
700 AHIR VARDI
 
Mahallenin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda özellikle mahalle içinde hayvan ahırlarının, etrafa yaydığı kokunun, herkesi rahatsız ettiği ifade edildi. Konu hakkında çalışmalarının olduğunu söyleyen Ertem “Biz Belediye Başkanlığına geldiğimizde burada ki hayvan ağılı sayısı 700 civarındaydı. Bu işle meşgul insanlarımıza, mahalle içerisinde bu iş yapmanın komşuları rahatsız ettiğinden bahsederek, ağılların şehir dışına taşınmasını istedik. Fazla baskı yapmadan, bu meseleyi çözmeye çalıştık. Başarılı olduğumuzu da söyleyebilirim. Bu gün mahallenizde hayvan ağılı sayısı 35 e düşmüştür. Bu kişilere daha fazla zaman tanıma imkânımız kalmamıştır. Yazbaşı yapacağımız çalışmalar nedeni ile bu yerlerin mücavir alanlarımızın dışına çıkarılmasını sağlayacağız. DSİ ile aramızda imzalamış olduğumuz protokol çerçevesinde, hem gece kondular, hem de ahırlar yaz başı Bağlık mahallesinden kaldırılacaktır. Bunun ertelenmesi söz konusu değildir. Bu nedenle kimsenin mağdur olmaması için, bu kişilerin şimdiden tedbirlerini alması gerekir” ifadelerini kullandı. 
 
VEREN KURUMUN SORUMLULUĞUNDADIR
 
Bazı vatandaşların, ahırların yıkılacağının söylenmesine rağmen, bir taraftan da,  Huzur sokağı bitimindeki arsanın ahır yeri olarak 7 yıllığına neden kiralandığını sorması üzerine Başkan Ertem “Belediye hiç kimseye ahır yapımı için yer kiralamadı. Söz konusu yer ya da yerler, mücavir alanlarımızın dışındadır. Bu alanlarda, bizim söz sahibi olmamız söz konusu değildir. Kaymakamlık tarafından verilmişse bu meselenin halledileceği yer de orası olacaktır. Biz bir taraftan ahırların, Bağlık Mahallesinden kaldırmanın uğraşını verirken, diğer taraftan bazı yerleri kiraya vermemiz mümkün değildir” ifadesine yer verdi.
 
HER NİMETİN BİR KÜLFETİ VARDIR
 
Elektriklerin sık sık kesilmesinden dolayı sıkıntılar yaşandığının belirtilmesi üzerine Ertem, mevcut elektrik şebekesinin yirmi yıl öncesinde, 15 bin nüfusa ihtiyaç verecek şekilde yapıldığını, her gün artan nüfus nedeni ile hattın ihtiyacı karşılayamadığını söyledi. Ertem “Elektrik kesintileri özellikle şebeke ağının yeraltına alınması nedeni ile meydana gelmektedir. Bu çalışmalarımız yaklaşık iki yıl daha sürebilir. Bu çalışmalar tamamlandığında, elektrikler nedeni ile yaşadığımız sıkıntılar ortadan kalkacaktır. Oturmuş olduğum mahallede de, aynı şekilde her gün birkaç kere elektrikler kesilmektedir. Bu kesintiler, çalışmalardan kaynaklanmaktadır. Her nimetin bir de külfeti olacaktır. Çerkezköy bu sıkıntılı durumu kısa zamanda atlatarak,  rahat bir hayat tarzına kavuşacaktır” dedi.
 
BAKANLIĞIN İŞİ 
 
Bağlık Mahallesi’nde, kat artırımı yapılmasını isteyen vatandaşlar, diğer mahallelerle aralarında kat farkı olduğunu dile getirdiler. Kat artırım işleminin imkânsız olduğunu ifade eden Ertem “Bu bizim işimiz değildir. Çerkezköy’ün çevre planlaması, 1982 yılında yapılmıştır. Bağlık mahallesinde, kat artırımına gidildiği takdirde, diğer mahallelerde oturan kişilerinde aynı şeyleri talep etmeleri gerekecektir. Böyle bir işlem gerçekleştirildiği takdirde, yasalar diğer mahallelerde bulunan mesken sahiplerinin müracaatlarını değerlendirmiş olacaktır. Emsalden hakkın tespiti şeklinde sürdürülen yasal süreç, sonuçta birçok sıkıntıyı da beraberinde getirmektedir. Kaldı ki, bu iş belediyenin yetkisi dâhilinde olmayıp, bakanlığın onayına tabi bir iştir” açıklamasını yaptı.
 
ÇOCUK PARKI SÖZÜ
 
Düzenlenmiş olan, Bağlık Mahallesi sohbet toplantısında Ertem, 16 yaş altı için spor parkı yapacaklarını belirterek, Cevizli Sokağına cephe olan arsanın, bir kısmının belediyeye ait olmadığını, bu nedenle yer hususunu aşmaya çalıştıklarını, bu gerçekleşince de spor parkının faaliyete geçirileceğini söyledi.
 
TAKDİR HALKIMIZINDIR
 
Gelecek yerel seçimler hakkında fikrinin sorulması üzerine Ertem, geleceği tahmin etmenin doğru olmayacağını, zamanın neler göstereceğinin, yalnızca Allah’ın bilgisi dahilinde olduğunu ifade ederek “Hangi alanda olursa olsun bir şeyler söyleme imkânına sahip olan insanın, siyaset bağlamında, geleceğe dair yorum yapması hiçte doğru değildir. Kişinin elinde sermayesi vardır, kuracağı işi planlar ve uygular. Ama siyaset için bu tamamen yanlıştır. Çünkü siyasetçiyi halk uygun görürse seçer. Bu nedenle yorum yapmak mantıklı değil” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi