Tekirdağ’da çocuk üniversitesi kuruluyor

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu'nda ilköğretim çağındaki çocukları bilime teşvik etmek ve yeni nesil bilim adamlarının yetiştirilmesi amacıyla ''Çocuk Üniversitesi'' olu

GÜNDEM 19.12.2012 00:33:00 0
Tekirdağ’da çocuk üniversitesi kuruluyor
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu'nda ilköğretim çağındaki çocukları bilime teşvik etmek ve yeni nesil bilim adamlarının yetiştirilmesi amacıyla ''Çocuk Üniversitesi'' oluşturuldu.
 
5 ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ BULUNUYOR
 
Ankara, İstanbul, Gaziantep ve Malatya'nın ardından Tekirdağ'da uygulanacak proje ile çocukların erken yaşta bilimle tanışıp okuryazar olmaları, bilimsel düşünme, sorgulama ve eleştirel yaklaşım becerileri kazanmaları amaçlanıyor. NKÜ Çocuk Üniversitesi yetkilileri, çocuk üniversitelerinin dünyada yaklaşık 15 yıldır uygulanan bir eğitim modeli olduğunu belirterek Türkiye'de 5 üniversitede çocuk üniversitesi bulunduğunu ifade etti.
 
4 KURS HAZIRLANDI
 
Bu modelde, çocukların üniversite ile etkileşim içinde alanında uzman akademisyenlerin gözetiminde bulunduğunu söyleyen yetkililer, üniversite ile çocuklarda bilim ve bilim insanına karşı tutum geliştirmenin, temel bir takım laboratuvar ve bilimsel çalışma alışkanlıklarının kazandırılması hedeflendiğini ifade etti. Ocak ayında faaliyete geçecek üniversite kapsamında 4 kursun bulunacağını söyleyen yetkililer çocuklara çeşitli yaş gruplarına göre kurslar hazırlandığını ifade etti. 5-6 yaş grubuna 'Kendimi Tanıyorum' kursu, 7-8 yaş grubuna 'Minikler Bilim Akademisi' ve 'Genç Yıldızlar Bilim Akademisi', 11-14 yaş grubuna yönelik de 'Düşünme Becerileri Akademisi' kursu hazırlandığını ifade eden yetkililer, bu model kapsamında açılan kursların duyurusunun, başvuruların takibinin ve kurslara ilişkin mali işlemlerin NKÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütüleceğini söyledi.
 
Marmara Haber Merkezi