Kentsel strateji çalıştayı yapıldı

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Havsa Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının işbirliği ile düzenlenen Havsa’nın Geleceği ( Kentsel Strateji Çalıştayı ) Şehit Öğretmen Mehmet Birol K

GÜNDEM 19.12.2012 00:07:00 0
Kentsel strateji çalıştayı yapıldı
Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Havsa Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının işbirliği ile düzenlenen Havsa’nın Geleceği ( Kentsel Strateji Çalıştayı ) Şehit Öğretmen Mehmet Birol Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı.
 
SORUNLAR GÜNDEME GETİRİLDİ
 
Çalıştaya Kaymakam Barış Demirtaş, Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, Daire Amirleri, Mahalle ve Köy Muhtarları ile Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri katıldı. Toplantıya katılanlar, Havsa ve köylerindeki sorunları gündeme getirdi. ilçenin ve köylerin daha yaşanır olması ve ekonomik büyümeye nelerin yardımcı olabileceği ve yöresel farklı özellikler belirlenerek aktarıldı.
 
BİRİNCİ AĞIZDAN ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORUZ
 
Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün İlçe çalıştaylarını Trakya’daki bütün ilçelerde ve merkezlerde yaptıklarını ifade ederek “Özellikle yapma sebebimiz hükümetimizin devletimizin yapacağı Ulusal kalkınma planlarına bizim de bölge kalkınma planı olarak destek vermemiz. Destek vereceğimiz bu bölge planının da elden geldiğince Trakya’daki herkesin görüşlerini, düşüncelerini, isteklerini ve beklentilerini, şikayetlerini içerir bir şekilde organize edilmesi yazılması gerekiyor. Biz de ilçeleri gezerek ilçelerin özellikle yerleşikleriyle görüşerek onların bira önce bahsettiğim bir bölge planı yapılırken ne istediklerini, ne beklediklerini arzularının ne oldukları, şikayetlerinin ne olduklarını birinci ağızdan öğrenmeye çalışıyoruz” dedi.
 
2 KOMİSYON TARAFINDAN O0NAYLANACAK
 
Bölge planlarının böyle katılımcı olmasının çok önemli olduğunu ifade eden Üstün, “Bölge planlar daha sonra Bakanlık seviyesinde müsteşarlardan oluşan bir komisyon tarafından onaylanacak. Daha sonra bu komisyonun onayladığı bölge planları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı ikinci bir komisyon tarafından da nihai şekilde onaylanacaktır” dedi. Bu planın elden geldiğince Trakya insanının maksimum derecede katılımı ile gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Üstün “Aksi takdirde bizim kendi başımıza ofislerde yazdığımız ya da danışmanlık şirketlerine yazdırdığımız bölge planı da sunulabilir. Ama bu Tarkya’nın sesi olmaktan çok uzak olur. Bu sebeplerden dolayı da bu gün Havsa’dayız. Daha önce başka ilçelerdeydik ve önümüzdeki iki ay içinde tüm ilçelerimizi tamamlayacağız ve katılımcı dediğimiz grupları dinlemiş ve arzularını isteklerini bu planın içine bir şekilde koymaya çalışıyor olacağız” diye konuştu.
 
Marmara Haber Merkezi