Neden 13 soru sorulacak?

CHP Kırklareli Milletvekili Avukat Turgut Dibek, 2013’te yapılacak olan sınavlarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden sorulacak sorularla ilgili TBMM’ye Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanıtlaması is

GÜNDEM 19.12.2012 00:01:00 0
Neden 13 soru sorulacak?
CHP Kırklareli Milletvekili Avukat Turgut Dibek, 2013’te yapılacak olan sınavlarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden sorulacak sorularla ilgili TBMM’ye Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu.
 
BAKAN DİNÇER’E SORDU
 
ÖSYM Başkanı Ali Demir’in, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 2013'te yapılacak Yükseköğretime Giriş Sınavı'nda (YGS) adaylara 5, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS-4) 8 soru yöneltileceğini açıkladığını belirten Dibek, Bakan Ömer Dinçer’e “Üniversiteye giriş sınavlarında toplam 13 din kültürü sorusu sorulmasının gerekçesi nedir? Dünyada üniversiteye girişte din kültürü dersinden soru soran kaç ülke vardır? Bunlar hangileridir? Kaçar soru sormaktadırlar? Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olduğu halde diğer dinlere inanan adaylara da bu 13 soru sorulacak mıdır? Geçmiş dönemlerde ortaokul ve lise giriş sınavlarında sorulan din kültürü soruları kadar sosyal bilgiler, tarih ve coğrafya soruları sorularak, bu soruları cevaplamak istemeyen öğrencilere bir alternatif sunulmaktaydı. 2013 yılı üniversiteye giriş sınavı din kültürü soruları için de böyle bir sistem getirmeyi düşünmekte misiniz?” sorularını sordu.
 
Marmara Haber Merkezi