Çevreden sorumlu olduğunuzun farkında mısınız?

TBMM’de Maliye Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinde söz alana MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Kamu İhale kanunu ve Kamu İhaleleri Sözleşmeleri Kanunu’nun 10 yılda 57 kez değiştirildiğini

GÜNDEM 18.12.2012 00:45:00 0
Çevreden sorumlu olduğunuzun farkında mısınız?
TBMM’de Maliye Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinde söz alana MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Kamu İhale kanunu ve Kamu İhaleleri Sözleşmeleri Kanunu’nun 10 yılda 57 kez değiştirildiğini söyledi.
 
FAZLA YUMURTA YUMURTLATACAĞININ GÖSTERGESİDİR
 
Kamu ihalelerinin sadece yüzde 4’ünün kurumun denetimine tabi olduğunu ifade eden Belen, “Kurumun varlığının bir önemi kalmamıştır. Vergi gelirlerinde yüzde 14 artış öngörüldü. Dolaylı vergilerin artıracağını tavuklara daha fazla yumurta yumurtlatacağının göstergesidir” dedi.
 
BÜTÇE HEDEFLERİNİ TUTTURAMADI
 
AK Parti’nin özelleştirmelerde sınıfta kaldığını ifade eden Belen, “AK Parti bütçesine koyduğu hedefleri tutturamamıştır. Hemen hemen tüm kamusal varlıklar özelleştirilmekte milli kuruluşlar yabancılara doğru el değiştirmektedir” diye konuştu.
 
AK PAKİTÜLASYONLAR OLMAYA ADAY
 
Osmanlı Devletinin son döneminde başvurulan borçlanma nedeni ile kapitülasyonların ilan edildiğini ve bu kapitülasyonların da ülkenin sonunu getirdiğini ifade eden Belen, “Hükümetin yaptıkları böyle devam ederse bu gidiş hükümetin ak kapitülasyonu olmaya adaydır. MHP üretim ve istihdam artışı ile yapılan halka arz ile yapılan bir özelleştirme politikasını desteklemiştir. Yabancılara satılması, kamu üzerine yük teşkil etmeyen kuruluşların satılmaması yönünde hassastır. Halka arz yolu ile özelleştirme sistemi uygulanması sermayenin tabana yayılmasını destekler. Rekabetçi piyasaların oluşması sağlanmalıdır” ifadesini kullandı.
 
KENDİNİZE NASIL ÇEVREDEN SORUMLU BAKAN DİYORSUNUZ?
 
Bütçe görüşmelerinde söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı eleştirdi. Çorlu Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili konuşan Köprülü “Elimde bir belde var. Bir üretim lisansı. Tarım arazisinde bir faaliyet için zorunlu olduğunu gösteren belge. Bu belge sadece çöp gazından elektrik üretebilirsiniz diyor. Bakanlık ÇED raporu vermiş. Ama yılda 40 bin tane tehlikeli varili temizleyebilirsiniz demiş. Eski lastikleri topla atık yağlarını çıkar piyasaya sat demiş. Bu faaliyetlere ÇED olumludur diyorsanız kendinize nasıl çevreden sorumlu bakan diyorsunuz. Çorlu belediyesi buna izin vermeyince belediyeye dikte ediyorsunuz” dedi.
 
ÇEVRE BAKANLIĞININ İSMİ DEĞİŞTİRİLMELİ
 
Şarköy ve Muratlı ilçelerinde 1/1000 ve 1/25000’lik planlarla ilgili de konuşan Emre Köprülü “Orman sahası ve tarımsal niteliği korunacak yerlere santral yapmak istiyorsunuz. Planlarda nasıl kayıtlı olduğunun hiçbir önemi yok. Bakanlığınızda ÇED süreçleri hemen başlıyor. İmar planlarını değiştirme yetkisi ile bir gecede orman arazisi termik santral alanına dönüyor. Değiştir planı, yap inşaatı. Yeter ki inşaat olsun da ne olursa olsun. Siz çevreden sorumlu olduğunuzun farkında mısınız? Değil çevre çevrenin adı bile kirlendi. Bu bakanlığın ismindeki çevreyi kaldırmak lazım. Ranttan sorumlu bir bakanlık olabilir. İmar planı değişikliklerinden sorumlu bir bakanlık olabilir. Ama en son olacağı Çevre Bakanlığıdır” dedi. Köprülü, CHP grubu olarak bütçeye red oyu vereceklerini ifade etti.
 
Marmara Haber Merkezi