Çiftçilerle toplantıda bir araya geldiler

Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hakan Keçeci bağcılığın yoğun yapıldığı Kızılcıkdere köyü üreticileri ile bir araya geldi.

GÜNDEM 18.12.2012 00:29:00 0
Çiftçilerle toplantıda bir araya geldiler
Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hakan Keçeci bağcılığın yoğun yapıldığı Kızılcıkdere köyü üreticileri ile bir araya geldi. Önceki gün  Kızılcıkdere Köyü Avcılar Kulübü Lokali’nde yapılan toplantıya Kızılcıkdere Köyü’nde görevli Ziraat Mühendisi Ersin Gökten, Köy Muhtarı Hasan Görüner ve çok sayıda üretici katıldı.
 
SORUNLARI ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORUZ
 
Toplantıda konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, uygun olan zamanlarda tüm köylerdeki üreticiler ile bir araya geleceklerini ifade ederek “Toplantılarda karşılaşılan sorunları beraber tespit edip çözümlerini de beraber üreterek, problemleri elimizden geldiğince ortadan kaldırmak istiyoruz. Ayrıca köylerimizde mevcut üretim tekniklerini geliştirmek için neler yapılması gerekiyorsa hep birlikte çalışarak daha kaliteli ve fazla üretim yapmanın yollarını da hep birlikte bulacağız. Bakanlığımızın ülke genelinde birçok alanda desteklemeleri var bu desteklemelerden en üst seviyede yararlanmak gerektiği, bu yararlanmanın en etkin yöntemlerinden birinin de kooperatifleşme olduğu bir gerçek olup, birçok desteklemelerde kooperatiflerin öncelikleri vardır. O nedenle üreticilerimiz kooperatifler aracılığı ile kendilerinin gerçekleştirmede zorlandığı birçok faaliyet ve yatırılar kooperatifler kanalı ile rahatlıkla gerçekleştirilmektedir” dedi.
 
İSTEKLİ OLMALARI BİZİ MOTİVE EDİYOR
 
İl Müdürü Dr. Hakan Keçeci, Kızılcıkdere köyündeki üreticilerin yeniliklere ve gelişmeye açık olduğu ifade ederek “Yeni kurulan bağlarda yeni destek sistemleri kurmak istemeleri bağcılık konusunda istekli olmaları onlara hizmet konusunda bizleri motive etmektedir. Bizler de böyle çalışkan ve istekli üreticilerimize elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız” diye konuştu. Toplantıda üreticilerin sorun ve talepleri görüşüldü.
 
Marmara Haber Merkezi