Özcan’dan çarpıcı açıklamalar

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan’da son zamanda yaşanan spor olayları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve başarının anahtarının tesisleşmede olduğunu ifade etti.

GÜNDEM 18.12.2012 00:17:00 0
Özcan’dan çarpıcı açıklamalar
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan’da son zamanda yaşanan spor olayları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve başarının anahtarının tesisleşmede olduğunu ifade etti.
 
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan’da son zamanda yaşanan spor olayları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve başarının anahtarının tesisleşmede olduğunu ifade etti.
 
Keşan Belediyesi olarak her zaman spora destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirten Özcan, Keşan Anafartalarspor Kulübü Başkanı Aladdin Topalak’ın kendisine yönelttiği “Acaba Keşanspor’a daha neler vermeyi düşünüyorsun? Bugüne kadar Anafartalarspor için ne yaptın? sorularını saçma bulup, “Tavuk su içer Allah’a bakar.” deyimini kullandı.
 
AYIP EDİP, NANKÖRLÜK EDERLER
 
Keşan Atatürk Stadı’nın Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’ne bağlı bulunduğu dönemlerde takımların parayla sahayı kullandıklarının altını çizen Mehmet Özcan, “Daha önceki dönemlerde para ile kullandıkları sahayı, şu anda bedelsiz kullanıyorlar. Daha önce kimsenin vermediği park yerini verdik. Kendi sahaları ile ilgili yardımlarımız oluyor. Nakdi yardım da yapıyoruz. Bunlara rağmen ne verdi diye sorarlarsa ayıp ederler. Keşan Belediyesi’nin Anafartalarspor’a bugüne kadar yaptıklarını, geriye dönüp bakmayan kulüp başkanı bana bu soruyu soruyorsa ayıp edip, nankörlük ediyordur.” dedi.
 
İKİ KULÜP ARASINDA ÇEKEMEMEZLİK HAD SAFHADA
 
Anafartalarspor’a yapılması düşünülen tesisle ilgili ise Özcan, “Önce birini halledelim daha sonra onların da isteklerine bakacağız.”şeklinde görüş bildirten sonra şöyle devam etti: ”Anafartalarspor ile Keşanspor ikiside bizim takımımız. Birbirlerinden ayırmamız mümkün değil. Anafartalarsporlular Keşanspor’un yenilmesini, Keşansporlular ise Anafartalarspor’un yenilmesini istiyorlar. Bu hale gelmiş durumdayız. Bu da bize zarar veriyor. Rekabet etmelerini istemiyorum. Birlik beraberlik içinde uyum içerisinde olmalarını istiyorum.” diye konuştu.
 
KULÜP YÖNETİCİLERİ DE ELİNİ CEBİNE ATACAK
 
Göreve talip olacak kulüp yöneticilerinin belli ölçüde fedakarlık yapması gerektiğini de ifade eden Mehmet Özcan, “Bende bir zamanlar Keşanspor’da yöneticilik yaptım. 22 kişi seçildik. İlk toplantıda 7 kişi vardık. Ondan sonra 3 kişiye kalır. Bütün yük o 3 kişinin sırtına biner. Bazıları sadece fotoğraf çektirmeye gelirler.” diyerek yöneticilik yapısının değişmesi gerektiğini vurguladı.
 
BEN KEŞANSPOR’UN ARKASINDA DURDUM. KİŞİLERİN DEĞİL
 
Özcan, muhabirimizin, “Geçen yıl Keşanspor’un yaşadığı sorunlar ve sonunda yaşanan küme düşme olayında sizin de bazı kişilerin arkasında durmanızın etkisi oldu mu?” sorusuna, “Ben belediye başkanıyım. Her zaman kulübün arkasında durdum. Benim kişilerle işim olmaz.” diyerek Keşanspor’a umutlarını kaybedene kadar gerekli desteği verdiklerini belirtti.
 
Keşan Belediyesi olarak önceliklerinin, kulüplerin tesisleşmesi olduğunun da altını çizen Mehmet Özcan, “Yıllardır, bu kadar parayı dışarıdan gelecek arkadaşlara vereceğimize, tesisleşmeye gidelim dedik. Sanki Keşan’da hiç futbolcu yok. Ancak bu sene buna eğildiler. Keşan halkı yıllardır para vermeye bıkmıştı. Bizim çocukluğumuzda dahi pazarda Keşanspor’a yardım amaçlı fiş kesilirdi. Burada önemli olan gençlerimize spor yaptırmak.” dedikten sonra tesisleşip, futbolcu yetiştirir hale gelmek istediklerini söyledi.
 
ŞİMDİLİK 3. LİG LAZIM DEĞİL
 
Keşanspor’un bu sene iyi bir yapılanmaya gittiğini ve başarılı olduğunu söyleyen Özcan, önümüzdeki yıl sezon başına Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılan semt sahasının Keşanspor’a devredileceğinin müjdesini verdikten sonra “Bize şimdilik 3. Lig lazım değil, Amacımız futbol oynamak isteyen daha fazla çocuğa imkan sağlamak.” deyip, spora verdikleri desteğe devam edeceklerini yineledi.