Mahalleli konteynırlarını geri istiyor

Kapaklı Bahçelievler Mahallesi Manolya Sokak’ta oturan mahalleli 2008 yılında pilot bölge seçilen mahallelerinde çöp konteynırı bulunmaması nedeniyle dert yandı.

GÜNDEM 14.12.2012 22:06:00 0
Mahalleli konteynırlarını geri istiyor
Kapaklı Bahçelievler Mahallesi Manolya Sokak’ta oturan mahalleli 2008 yılında pilot bölge seçilen mahallelerinde çöp konteynırı bulunmaması nedeniyle dert yandı.
 
Kapaklı Bahçelievler Mahalle sakinleri çöp konteynırı nedeniyle büyük sorun yaşıyor.
 
MAHALLENİN ÇÖP KONTEYNIRI TEPKİSİ
 
Kapaklı Belediyesi’nin 2008 yılı yazında mahallede beton yol çalışması yaptıktan sonra konteynırları kaldırdığını ifade eden mahalle sakini Uğur Yuvarlak “O günlerde mahallede beton yol çalışması yapıldıktan sonra Bahçelievler Mahallesi’nin betonlu sokakları pilot bölge oldu. Yetkililer ise bu pilot bölgede poşet çöp uygulamasına başladılar. Kapaklı Belediyesi bu uygulamada kaldırım kenarlarında konteynır yeri yapmasına rağmen o gün bugündür bir tane konteynır koymadı. Mahallede bulunan vatandaşlara çöp dökmemeleri konusunda yazılar yazdık. Vatandaşlarımız poşet çöp uygulamasında 24 saat poşet çöplerini evlerinde tutamazlar. Mahallede bina sayısı ve dolayısıyla da işletme ve insan sayısı çoğaldı. Gün içinde çöplerimizi atacağımız konteynırlara ihtiyacımız daha da artıyor” diye konuştu.
 
 “PİLOT BÖLGEYİ GERİ ÇEKSİNLER”
 
Kapaklı Belediyesi’nde gittikleri zaman yetkililerden konteynır talebinde bulunduklarını ifade eden Yuvarlak “Kendileri ise bize mahallenin beton yol pilot bölge olduğundan dolayı konteynır tahsis edemeyeceklerini ifade ettiler. İnönü Mahallesi’nde bulunan Vatan Odun Ekmek fırını paralel ara sokaklarının beton yol olmasına rağmen orada dört adet çöp konteynırı bulunuyor. Bizim mahallemizin de ihtiyacı var. Sokağımızın temiz olmasını istiyoruz. Geceleri çöplerimizi poşet olarak kapı önüne koyuyoruz. Sabah ise poşetlerin köpekler tarafından parçalandığını görüyoruz. Bu mahalleye bir an önce denetleme yapılması lazım. Pilot bölgede endüstriyel, eğitim ve kalkınmaya yönelik halka hizmet için tampon bölge ilan edilir ve buna paralel olarak bu bölge de denetlenir. Başarılı olunursa devam edilir. Ama bu uygulama sokağımızda bize göre başarılı olmadı. Bizim mahallemize dört senedir bırak konteynırı denetlemeye gelen bile yok. Yetkililer gelmeyeceklerse pilot bölgeyi geri çeksinler” diyerek tepkisini dile getirdi.
 
“EL ARABASI İLE ÇÖPLERİMİ DÖKÜYORUM”
 
Mahallede Ayvazoğlu kahvehanesini işleten Vahit Ayvazoğlu ise “Her gün çöp sorunu ile karşı karşıya geliyoruz. Sokağın her tarafına vatandaşlarımızı uyarı nitelikte elektrik direklerine çöp dökmeyiniz yazıları yazmak zorunda kaldık. İşletmelerin yoğunlukta olduğu sokağımızda vatandaşlar olarak temiz bir çevre için en az üç adet konteynır talebimiz olacak” diye konuştu. Çöp sorununu fazlasıyla yaşayan Bahçelievler Odun Ekmeği fırını sahibi Fikri Özbay ise fırından çıkan pislikleri el arabası ile metrelerce uzağa atmak zorunda kaldıklarını ifade ederek “Kapaklı ilçe oldu. Ama biz sokak sakinleri olarak beldenin bile fırsatlarından yararlanamıyoruz. Fırından çıkan odunları mahallede çöp konteynırı olmadığından dolayı başka mahalledeki yerlere dökmek zorunda kalıyorum. Her gün fırından çıkardığım odunları üstüne su döküp söndürdükten sonra el arabası sahipsiz araziye dökmek zorunda kalıyorum. Mahallemizde konteynır olsa gidip başka bir yere dökmezdim. Kapaklı Belediyesini ve yetkilileri göreve çağırıyorum” dedi. Manolya sokak sakinleri mahalle muhtarının bu duruma duyarsız kaldığını ifade ederken, herhangi bir çalışma yapılmadığını belirtti.
 
Marmara Haber Merkezi