Camilerin tercümanı Milletvekili Köprülü oldu

Son dönemde Trakya bölgesinde camilerin, elektrik faturaları ödenmediği için elektrikleri kesilirken, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili camilerdeki elektrik kesintilerini meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 14.12.2012 22:01:00 0
Camilerin tercümanı Milletvekili Köprülü oldu
Son dönemde Trakya bölgesinde camilerin, elektrik faturaları ödenmediği için elektrikleri kesilirken, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili camilerdeki elektrik kesintilerini meclis gündemine taşıdı.
 
VATANDAŞA HİZMET GERİ PLANA ATILDI
 
Halka hizmet vermesi ve kamunun ihtiyaçlarının temini için kurulan bazı kurumların özelleştirilmeleri ve özelleştirilmeleri sonrasında bu kurumların bazı uygulamalarının vatandaşların mağdur olmasına sebep olduğunu ifade eden Milletvekili Köprülü, özelleşen müesseselerin kamu hizmetini arka sıralara atarak kar elde etmeyi birinci hedef olarak görmelerinin, halka hizmet için var olan bu işletmelerin bu koşulu unuttuğunu gösterdiğini belirtti. Halka kesintisiz, kaliteli, ucuz enerji sağlamak iddiası ile başlayan elektrikte yapılan özelleştirmelerin bazı uygulamalarla halkta hayal kırıklığı yarattığını ifade eden Köprülü, “Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerine elektrik dağıtım işi yapılan özelleştirme ile Tredaş’a devredilmiştir. Bu özelleştirmeden sonra bazı uygulamalar halka ve vatandaşa hizmet şartının geri plana atıldığını göstermektedir” dedi.
 
SON GELİŞMELER DİKKAT ÇEKİCİ
 
Tredaş’ın özelleştirmeden sonra sorumluluk sahası içerisinde kalan Tekirdağ – Edirne ve Kırklareli illerinde kısa bir zaman içerisinde 8 bin 113 adet cadde, sokak ve meydan aydınlatmasını söktüğünü, bu konuda birçok mağduriyet oluştuğunu, köylerde ve şehirlerde yaşayan birçok vatandaşın yaşadığı bölgelerin karanlıkta kaldığını ifade eden Köprülü, en son yaşanan gelişmelerin de dikkat çekici olduğunu belirtti.
 
 NAMAZ DAHİ KILAMADILAR
 
Tekirdağ Malkara’da birçok köyde yer alan camilere Tredaş tarafından on binlerce lira ceza kesildiğini söyleyen Köprülü, Edirne’nin Keşan ilçesinde de bir cami elektrik borcunu ödemedi diye caminin elektriğinin habersiz bir biçimde kesildiğini, camide elektrik olmadığı için vatandaşların namaz dahi kılamadığını ifade etti. İbadethanelere yüksek para cezaları vermenin ya da habersiz elektriğini kesmenin kamu hizmetini hedef alan bir kurumun yapmaması gereken işlemler olduğuna dikkat çeken CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, tüm bu gelişmelerin AKP’nin kurumları satıp para kazanmak amaçlı özelleştirmelerinin vatandaşı nasıl mağdur ettiğini de çok açık ortaya koyduğunu belirtti.
 
BAKAN YILDIZ’A SORDU
 
Konuyla ilgili Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclis başkanlığına yazılı soru önergesi sunan Köprülü, “Elektrikte hizmetlerinin özelleştirme sonrası, yaşanan bu gelişme ve uygulamaları kamuya hizmet kıstası ile bağdaştırabiliyor musunuz? Malkara ve Keşan ilçelerinde yaşandığı gibi TREDAŞ’ın sorumluluk sahasında kaç ibadethaneye ceza kesilmiş, kaç ibadethanenin elektrikleri kesilmiştir? Tekirdağ – Edirne ve Kırklareli illerinde önceki uygulamalarla elektriği kesilen cadde, sokak ve meydan aydınlatma direklerini yeniden faaliyete geçirecek misiniz? TREDAŞ’ın faaliyet bölgesinde kaç vatandaşımızın 2012 yılı içerisinde elektrik borcunu ödeyemediği için elektriği kesilmiştir?” sorularını sordu.
 
Marmara Haber Merkezi