Mahalleli AK Partililerden cami istedi

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı, önceki akşam Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde bulunan bazı işyerlerini ziyaret etti

SİYASET 14.12.2012 22:00:00 0
Mahalleli AK Partililerden cami istedi
AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı, önceki akşam Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde bulunan bazı işyerlerini ziyaret etti.
 
SORUNLAR SIRALANDI
 
Ziyaret, İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Halkla İlişkiler Sorumlusu Mustafa Seçkin, Yönetim Kurulu Üyeleri Yaşar Aygün, Adem Akın ve Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli tarafından gerçekleştirildi. Esnafın sorunlarını dinlemeye yönelik düzenlenen ziyaret programında, İzmir Kıraathanesinde bulunan vatandaşlarla sohbet eden partililer, Gazi Osman paşa Mahalle Muhtarı Mutlu Timur’un da bulunduğu ziyaret programında, mahallenin sorunlarını dinledi. CAMİ TALEP EDİLDİ
 
Kıraathanede bulunan mahalle sakinleri, mahallede cami yapımı için teşkilat üyelerinden yardım talebinde bulundu. Teşkilat Başkanı Demirbağ, yer tahsisi yapılabilmesinin zaman alacağını,  Vakıflar Müdürlüğü ile bu hususun görüşülmekte olduğunu söyledi. Demirbağ “Vakıflar ile yer hususundaki meselenin aşılması durumunda gereken her şeyi yapacağız. Bir cami yapımı maliyeti, bugünün şartlarıyla 2 milyar civarındadır.  Bizim teşkilat olarak, bu hususla alakalı, üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Gazi Osman Paşa Mahallesi’ne örnek bir cami yapacağımıza dair sizlere söz veriyorum” dedi.
 
ÇÖZÜM GETİRİN
 
Sık sık şebeke suyunun kesilmesi nedeniyle, sıkıntıların yaşandığını dile getiren Gazi Osman Paşa Mahallesi sakinleri, suyun kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulması yönünde, Başkan Yardımcısı Gökhan İnce’ye taleplerini dile getirdiler. Gökhan İnce, Çerkezköy’ün su şebeke ağının, yaklaşık 30 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu, bu nedenle arızaların meydana geldiğini ifade etti. İnce “İsale hattının bir şekilde yenilenmesi hususunda gerekli olan çalışmaları yapıyoruz. Bu güne kadar Çerkezköy’ün susuz kalması, Bahçevan Hasan Uğurlu köprüsü altından geçen ana isale hattında,  çelikle asbes borunun bağlantı noktasından kaynaklanmıştır. Su şebeke hattı esasen 30 yıl öncesinde yapılmıştı. Bu gün ihtiyacımıza cevap verebilecek nitelikte değil. Ana isale hattının yenilenmesi için çalışma başlattık” ifadelerini kullandı.
 
TREDAŞ KABAK TADI VERDİ
 
Kıraathanede bulunan vatandaşlar, özellikle elektrik kesintilerinden dolayı sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, bu sıkıntıların ortadan kaldırılması için AK Parti teşkilatının gerekli önlemleri alması yönünde taleplerini dile getirdiler. Teşkilat Başkanı Demirbağ, Çerkezköy ilçesinin sürekli göç alması nedeniyle mevcut trafoların ihtiyaca cevap veremez durumda olduğunu belirterek “Bu konu hakkında, vatandaşlarımızdan bizlere ulaşan şikâyetler sonucunda, Tredaş yetkilileri ile meseleyi detaylı bir şekilde görüştük. Mevcut trafoların 20 bin kişilik nüfusa göre yapıldığını söylediler. Bugün Çerkezköy’ün nüfusu 80 binin üzerindedir. Tredaş enerji nakil hattını, yeraltına alma çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar bitirildikten sonra, trafoların güçlendirilmesi işlemine başlayacaklar. Belki bir zaman daha bu sıkıntıları çekeceğiz. Ama gelecek günlerde her şey yerli yerine oturacaktır” dedi. Teşkilat üyeleri ve Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Güven Kıraathanesi, Ümit Berber Salonu, Sakarya Dönercisi ve Saroz Kıraathanesi’nde bulunan mahalle sakinleriyle de görüştüler.
 
Marmara Haber Merkezi