Kirazın geleceği masaya yatırıldı

Yaklaşık yarım asırdır adına festival düzenlenen kirazın Tekirdağ’daki geleceğini görüşmek ve bir yol haritası oluşturmak üzere konu ile ilgili tüm kurumların katılımıyla İl Gıda Tar

GÜNDEM 14.12.2012 21:29:00 0
Kirazın geleceği masaya yatırıldı
Yaklaşık yarım asırdır adına festival düzenlenen kirazın Tekirdağ’daki geleceğini görüşmek ve bir yol haritası oluşturmak üzere konu ile ilgili tüm kurumların katılımıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde toplantılar düzenlendi.
 
SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
 
Toplantıda, Tekirdağ’daki  kiraz üretimi canlandırmak, beraberinde yetiştiricilikle ilgili  gelebilecek birtakım sorunlara fizibilite çalışması yapmak amacıyla Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, bu önemli ürünün uluslararası piyasada rekabet gücünü arttırabilmek için sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.
 
SOMUT VERİLERE İHTİYACIMIZ VAR
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak, yıllar sonra aynı şeyleri konuşmamak için somut verilere ihtiyaçlarının olduğunu, hangi sahalarda, hangi kaynaklarla, kiraz üzerine mi yoksa genel meyvecilik üzerine mi stratejik planlar yapılması gerektiğini, orta vadede, uzun vadede hangi kurumun, hangi katkıyı sağlayabileceğini ortaya koymaları gerektiğini ifade etti.
 
ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK
 
Kiraz üretimini geliştirmek nihai hedefiyle toplanan heyet İl Özel İdaresi, NKÜ Ziraat Fakültesi, Bağcılık Araştırma İstasyonu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kiraz Üreticileri Birlik Başkanlığı,  DSİ Şube Müdürlüğü teknik personelinin katılımı ile yeni bir çalışma içerisine girilmesi kararına vardı. Konu ile ilgili çalışmaların önümüzdeki günlerde devam edeceği belirtildi.
 
Marmara Haber Merkezi