Ordulular dernek çatısı altında bir araya geldi

Çerkezköy’de yaşayan Ordulular ilk kez dernek çatısı altında bir araya geldi.

GÜNDEM 11.12.2012 06:04:00 0
Ordulular dernek çatısı altında bir araya geldi
Çerkezköy’de yaşayan Ordulular ilk kez dernek çatısı altında bir araya geldi. Bir süre önce kurulan Çerkezköy 52 Ordulular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılışı kalabalık bir davetli topluluğunun katılımı ile gerçekleştirildi.
 
AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ
 
Yıldırım Beyazıt Mahallesi Tarım Sokak No: 43’te faaliyetlerine başlayan Çerkezköy 52 Ordulular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılış töreninde konuşan Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, derneklerin, sevinçlerin, üzüntülerin paylaşıldığı, yardımlaşmanın yapıldığı yerler olduğunu belirterek, derneğin Ordululara ve Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni etti.
 
ÇERKEZKÖY’Ü HUZUR VE KARDEŞLİK KENTİ YAPALIM
 
Açılışta konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç da derneğin hayırlı olması temennisinde bulunarak “Hepimiz Tekirdağlıyız ama geldiğimiz yerlerin kültürlerini, yaşam biçimlerin unutmayacağız ve dayanışmanın en güzel örneğini bu dernekler sayesinde yaşayacağız” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de Orduluların Çerkezköy’ün en önemli unsurlarından biri olduğunu ifade ederek “Anadolu’nun, Trakya’nın her köşesinden gelen insanların bir arada yaşadığı Çerkezköy’de barış ve huzur içinde yaşamaya devam edeceğiz. Bu zamana kadar derneğinizin olmaması ayıbınızdı. Hem kendi dernek çatısı altında faaliyetlerinizi yürütecek hem de diğer hemşehri dernekleri ile Çerkezköylülük bilincini oluşturmaya gayret edeceksiniz. Çerkezköy’ü gelin hep birlikte barış, huzur ve kardeşlik kenti yapalım” diye konuştu.
 
30 YILDIR BAŞARAMADIĞIMIZI BUGÜN BAŞARDIK
 
Bayhan, Dalgıç ve Ertem’in konuşmalarının ardından kurdele kesilerek derneğin açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninin ardından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunulurken, Çerkezköy 52 Ordulular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Yaşar da bir konuşma yaparak davetlilere dernekle ilgili bilgiler verdi. Derneği 9 yönetim kurulu üyesi ile birlikte kurduklarını ve 102 üyelerinin bulunduğunu ifade eden Yaşar “Yaklaşık 30 yıldır dernek kurmayı başaramadık. Birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşmamızı ortaya koymak için bu derneği faaliyete geçirdik” dedi.
 
DERNEKÇİLİK GÖNÜL İŞİDİR
 
Açılışa katılan herkese teşekkür eden Dernek Başkanı Metin Yaşar, dernekçiliğin birlikteliği, yardımlaşmayı, kültürel zenginlikleri ortaya çıkarıp geliştirmeyi sağladığını ifade ederek “Dernekçilik gönül işidir. İyi günlerimiz, kötü günlerimiz, acılarımızı ve sevinçlerimizi paylaşmak içindir. Derneğimiz hepimize hayırlı olsun” diye konuştu. Açılışın ardından ordu yöresine ait çeşitli gösteriler sunuldu.
 
 
KALABALIK BİR DAVETLİ TOPLULUĞU KATILDI
 
Önceki gün saat 14.00’da düzenlenen açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Mikail Ünlü, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir, İl Genel Meclis Üyeleri Nazmi Duygu, Sami İkizler, Türk-İŞ Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, AK Parti ve CHP İlçe Yönetim KuruluÜyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Marmara Haber Merkezi