Yeni itfaiye binası faaliyete geçti

Kapaklı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının açılışı görkemli bir şekilde yapıldı.

GÜNDEM 11.12.2012 05:56:00 0
Yeni itfaiye binası faaliyete geçti
Kapaklı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının açılışı görkemli bir şekilde yapıldı. Açılışa Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Başkan Yardımcıları Mustafa Serat, Adem Sekmen, Aziz Özkan Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir Su İşleri Makine Mühendisi Mehmet Uz, Mimar Halil İbrahim Erkan ve belediye personelleri katıldı. 
 
19 İTFAİYE PERSONELİMİZ BULUNUYOR
 
Açılışta konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı itfaiye hizmetlerinin şehirlerin yaşantısında önemli hizmetlerden birisi olduğunu ve tarihinin de oldukça eski olduğu ifade ederek “Göreve geldiğimizden bugüne kadar itfaiye personelimizi gençleştirme konusunda, yenileme konusunda bir hayli çalışmalarımız oldu. Bugün itibariyle 19 adet itfaiye personelimiz bulunuyor. İtfaiye Müdürlüğümüzde 1 Adet Ford Cargo 18 m hidrolik merdivenli İtfaiye aracı.  1 Adet BMC Pro 24 m hidrolik merdivenli İtfaiye aracı. 1 Adet Fatih 12 m hidrolik merdivenli İtfaiye arazözü.  1 Adet Mıtsubıshı cift kabin kamyonet araç filomuzda bulunuyor” dedi.
 
BİRKAÇ SANİYE BİLE ÇOK ÖNEMLİ
 
Yeni hizmet binasında yapılan itfaiye garajında Endüstriyel Seksiyonel Kapılar kullanıldığını ifade eden Mandalı “İtfaiye araçlarımız garajda soğuktan muhafaza edilecek. Yeni oluşturduğumuz personel odaları sayesinde personelimiz yangınlara daha hızlı bir şekilde müdahale edebilecek. Bir canlının hayatının kurtarılmasında birkaç saniyenin önemli olduğu bilinci içerisindeyiz” diye konuştu.
 
YENİ HİZMET BİNASI AÇILDI
 
İtfaiye Müdürlüğü’nün yeni binasında hizmet vermeye başladığını belirten Mandalı “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından İtfaiye Müdürlüğünün çalışmalarında zaman çok önemli. İtfaiye personellerinin olası bir yangına hazırlanmaları ve müdahalelerinin daha verimli olması için göreve geldiğimizde atıl vaziyette bulunan binanın tadilatlarını tamamlayıp İtfaiye Müdürlüğü'nü buraya aldık” dedi. Kurban kesilmesinin ardından yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.
 
Marmara Haber Merkezi