Eski çöplük alanını inceledi

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç önceki gün Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yiğiter ile beraber Muratlı Caddesi üzerindeki rehabilitasyonu başlayan eski evsel katı atık düzensiz dep

GÜNDEM 11.12.2012 05:52:00 0
Eski çöplük alanını inceledi
Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç  önceki gün Belediye Başkan Yardımcısı  Eyüp Yiğiter ile beraber Muratlı Caddesi üzerindeki rehabilitasyonu başlayan  eski evsel  katı atık düzensiz depolama alanında incelemelerde bulundu.
 
YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI
 
Çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgiler alan Adem Dalgıç, burayı çok kısa zamanda tamamlayarak Tekirdağ halkının hizmetine sunacaklarını söyledi. 1985 yılından itibaren Tekirdağ Merkez ilçeden çıkan katı atıkların, Zafer Mahallesi 2404 Ada 1 Parselde yer alan 95 bin 687 metrekarelik taşınmaz üzerinde gelişigüzel bir şekilde yani düzensiz olarak depolandığını anımsatan Dalgıç “Bu katı atıklar arasında evsel atıklar, ambalaj atıkları, tıbbi atıklar, inşaat atıkları, lastikler gibi her çeşit tehlikeli ve tehlikesiz atık yer almaktadır” dedi.
 
1 MİLYON TL HİBE ALDIK
 
Bugün gelinen noktada; evsel atıkların düzenli depolama tesisinde, hafriyat toprağı ve inşaat atıklarının ise izinli deponi alanlarında bertaraf edildiğini söyleyen Başkan Dalgıç, “Ayrıca tıbbi atıklar sterilizasyon tesisinde zararsız hale getirilmekte, ambalaj atıkları geri dönüşüm tesislerinde değerlendirilerek, lastik, elektronik atıklar ve diğer özel atıklar Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yetkilendirilmiş firmalar tarafından ayrı toplanarak geri dönüşümü sağlanmaktadır. Belediyemiz bu faaliyetlerle yetinmeyerek yıllarca sızıntı sularının yeraltı sularını kirlettiği, yangınlarla şehrimizin üstünü bir sis bulutu gibi örten, kokusu ile çevre halkı rahatsız eden ve fare, sinek, haşere, köpek gibi birçok hayvanın üremesi ve besin kaynağı olan ayrıca kötü bir görüntü sergileyen vahşi depolama alanının rehabilitasyonunu gerçekleştirmek üzere faaliyete başladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 1milyon TL hibe aldık” diye konuştu. 
 
SAHA SAĞLIKLI VE TEMİZ BİR ÇEVRE
 
Bu proje kapsamında öncelikle atıkların 1/3 eğimle şevlendirmesi yapılarak saha düzenleneceğini sonrasında sızıntı suyu toplama havuzu ve gaz drenaj kanalları teşkil edilerek mineral geçirimsizlik tabakası, drenaj tabakası ve toprak tabakası ile atığın üzeri kapatılarak son örtü teşkili yapılacağını ifade eden Dalgıç, “Bu işlemler tamamlandıktan sonra sahanın ağaçlandırılması sağlanarak yeşillendirilecek ve saha çevresi çit ile kapatılacaktır. Böylelikle yeraltı ve yüzey sularının kirlenmesi önlenecek, çöp alanından çıkan gazların yangınlara yol açması engellenecek ve halkımız daha sağlıklı ve temiz bir çevreye sahip olacaktır” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi