Dokunulmazlık dosyası Meclis'e geldi

Bazı milletvekillerine ait 13 dokunulmazlık dosyası, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuldu.

SİYASET 11.12.2012 05:45:00 0
Dokunulmazlık dosyası Meclis
Bazı milletvekillerine ait 13 dokunulmazlık dosyası, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuldu. Dokunulmazlıklarının kaldırılması talep edilen vekiller parti bazında incelendiğinde sayı olarak en fazla şikayet Bdp'li vekiller hakkında. Daha sonra sayı olarak en fazla partiler sırasıyla Ak Parti ve CHP.
 
KÖPRÜLÜ’NÜN DE DOSYASI VAR
 
Söz konusu vekillerin isimleri: Ak Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Bdp Hakkari Milletvekili Adil Kurt (3 dosya), Bdp Hakkari Milletvekili Esat Canan, Bdp Mardin Milletvekili Erol Dora, Bdp Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan , Bdp Van Milletvekili Özdal Üçer'in (2 dosya)
 
MECLİS'TEKİ DOKUNULMAZLIK DOSYASI 882'YE ULAŞTI
 
Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık tezkereleri, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'na sevk edildi. Son gelen dosyalar ile birlikte Meclis'e gelen dokunulmazlık dosyası sayısı 882'ye ulaştı. Ancak özellikle Bdp'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin teklifin özellikle Ak Parti ve MHP tarafından destekleneceği tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra CHP ise kürsü dokunulmazlığı dışındaki tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasını talep ediyor.
 
Marmara Haber Merkezi