Çerkezköy’ün yeni mahallesini ziyaret ettiler

Üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz

GÜNDEM 9.12.2012 20:53:00 0
Çerkezköy’ün yeni mahallesini ziyaret ettiler
Üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz
 
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve Yönetim Kurulu Üyeleri Kızılpınar’da bulunan dernekleri ziyaret etti. 
 
DERNEKLERİ ZİYARET ETTİLER
 
Önceki gün saat 18.30’da gerçekleşen ziyarete Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay, Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi İbrahim Eren,  AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit ile AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
 
BAŞBAKAN UYGUN GÖRDÜ
 
İlk olarak Kızılpınar Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden partililer Dernek Başkanı Cemal Avcı ve dernek üyeleri tarafından karşılandı. AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ “Kabul edilen Büyükşehir yasası ile birlikte Kızılpınar Çerkezköy’e bağlandı. Bunu başbakan uygun gördü. En olumlusu bu oldu ve bundan sonra da çok daha iyi olacak. Çerkezköy’den daha önemlisi seçimlerde büyükşehiri almak zorundayız. Bu kanunla birlikte köylerde yardım olmayacağı konusunda propaganda yapılıyor. Büyükşehir ile birlikte köylere hizmet etmeme gibi lüks olmayacak. Emlak vergisi ve su faturası beş yıl boyunca alınmayacak. Beş sene sonra köylerimiz şehir olacak” diye konuştu.
 
“KÖYDEKİ EVLER RUHSATLI VE TAPULU HALE GELECEK”
 
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte köylerdeki meraların korunacağını ifade ederek “Köylerdeki evler ruhsatlı ve tapulu hale getirilecek. O plandaki yerlere imar uygulaması yapılacak. Köylerimiz geçiş süresinde olmakla birlikte, beş yıl boyunca bazı şeylerden muaf olacaklar. O süre zarfında da belli bir seviyeye geleceklerdir. Kısaca o süre zarfında şehirde oturuyorlarmış gibi olacaklar” dedi.
 
“VERGİLER BİZE GELECEK”
 
Çerkezköy’ün tamamen köyü olmadan topyekün mahallelerden oluşan bir ilçe olduğunu ifade eden Ertem “Çerkezköy’de sekiz mahallemiz vardı. Çerkezköy’e bağlı olan köylerimizi yeni ilçe olan Kapaklı’ya bağladılar. Kızılpınar ve Veliköy beldelerimizi de tek mahalle olarak birleştirdiler. Kızılpınar ve Veliköy’de ihtiyaç halinde mahalle sayısı da artacaktır. Büyükşehir yasası şehirlerin gelişmesinde önemli bir kavramdır. Bizim Büyükşehir olmadan önce ödediğimiz vergilerin yüzde 5’i kesilerek İstanbul’a gidiyordu. Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte bu para artık bize kalacak. Bu kanunla birlikte yüzde beş olan vergi kesintisi yüzde 6’ya yükselecek” dedi.
 
“VATANDAŞLAR ARASINDA FARK OLMAYACAK”
 
Büyükşehir kanunu kabul edilmeden önceki süreçte her zaman tek bir ilçede toplanmayı savunduğunu ifade eden Ertem “Bu konuyla ilgili genel merkez yada il teşkilatı ile herhangi bir görüşme yapmadım. Kızılpınar’da ikamet eden bir vatandaş ile Çerkezköy’deki vatandaş arasında bir fark olmayacak. Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan bir kişi ile Kızılpınar’da yaşayan kişi aynı hizmeti alacaktır. Önemli olan hizmetin daha iyi ve nasıl olacağıdır. Seçime kadar Kızılpınar için neler yapabiliriz projeksiyonları ortaya koymamız lazım” diye konuştu.
 
“ŞİMDİ BİZ OLACAĞIZ”
 
Büyükşehir Kanunu ile birlikte Çerkezköy’e bağlanan Kızılpınar ve Veliköy beldelerinin meclis kararlarında sıkıntı oluşmayacağını ifade eden Ertem “Bu beldelerimizin almış olduğu kararlara onay vereceğiz. Bu konulara müdahale etme hakkımız yok. Çerkezköy Belediyesi olarak seçime kadar elimizden gelen gayreti sizler için göstereceğiz. Bu zamana kadar beraber gittik geldik, şimdi beraber değil biz olacağız” dedi.
 
“BÜYÜKŞEHİR HAYIRLI OLSUN”
 
Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz da 8 yıldır Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ile birlikte beraber çalıştıklarını ifade ederek “Seçim meydanlarında her zaman el ele sırt sırta vererek bugünlere geldik. Kabul edilen yasa Çerkezköy’e ve Kızılpınar’a hayırlı olsun. Bundan sonra bizlere büyük görevler düşüyor. Genel Merkezimiz ve Teşkilatımız seçimde kimi aday gösterirse onlarla birlikte hareket edeceğiz. Artık Kızılpınar olarak Çerkezköy’ün mahallesi olduk. AK Parti bayrağını Çerkezköy’de dalgalandırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.
 
“KIZILPINAR HALKI BENİ ÜZMEDİ “
 
2014 Mart seçimlerinde Kızılpınar halkının AK Parti’ye gerekli desteği vereceğini ifade eden Korkmaz “Kızılpınar halkım beni sekiz yıl boyunca üzmedi ve beni mahcup etmeyeceklerini düşünüyorum. Bizler Kızılpınar’a en güzel hizmetin nasıl geleceğini kararlaştıracağız. 20 bin nüfuslu Kızılpınar’da merkezde bulunan kurumları ve bankaları bütünleştirmemiz lazım. Çerkezköy’e bağlanmamız ile birlikte Kızılpınar’ın polis noktası ihtiyacı doğuyor. O zaman da halkımızın güveni artacaktır. Uyumlu bir şekilde sizlerle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 
“PARTİ İÇİN ER DE OLURUZ, KOMUTAN DA”
 
Kim ne söylerse söylesin, teşkilat ve genel merkezle hareket edeceklerini ifade eden Korkmaz “Parçalanmayız ve bölünmeyeceğiz. Biz parti içinde er de oluruz, komutan da oluruz. Yeter ki geçmişte yaşadığımız karanlık günlere dönmeyelim. Milletin dışlandığı ve horlandığı dönemlere dönmek istemiyoruz. Kızılpınar halkı seçimlerde gereken kararı verecektir” dedi.
 
“ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRMEK İSTEMİYORUZ”
 
AK Parti Kızılpınar Belde Teşkilatı olarak beldeye nasıl hizmet yaparız diye gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Belde Başkanı Kamil Yiğit “Kızılpınar’ın ilçe olması konusunda partililer ile birlikte var gücümüzle çalıştık ve çalmadık kapı bırakmadık. Kızılpınar’ın Çerkezköy ile bütünleşmesinin daha karlı olduğunu düşünüyoruz. İnşallah Büyükşehir’i kazanarak daha kaliteli hizmet alacağız” diye konuştu. Dernek Başkanı Cemal Avcı da “Bizler halk olarak Çerkezköy’e bağlandıktan sonra üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz. Halkımızın buna inandırılmasını istiyorum” dedi.
 
150 ÜYEMİZ BULUNUYOR
 
Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden ayrılan partililer daha sonra Kars, Ardahan, Ağrılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Ziyaretten dolayı partililere teşekkür eden Dernek Başkanı Dilaver Burak “Derneğimizi 8 ay önce kurduk. Kızılpınar’da 300 hanemiz ve 150 üyemiz bulunuyor. Yeni dernek olmamıza rağmen üye sayımızı artırmak istiyoruz. Aktif çalışmalar yaptıkça zamanla güçlenmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
 
“DERNEKÇİLİK ZOR BİR İŞTİR”
 
Derneklerin hemşeri derneği olduğu için üyelerin örf adetlerini ve yaşam şartlarını yerine getirdiğini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de “Derneklerimiz vatandaşlar arasında dayanışmaya sağlıyorlar. Size düşen görev, insanların kişiliğine ve siyasi düşüncesine bakmadan hareket etmek. Kızılpınar’daki Kars, Ardahan, Ağrılılar ile kucaklaşırsanız amacınıza ulaşmış olursunuz. Dernekçilik gerçekten zor bir iştir. Bu bölgelere yakın olan Iğdır’ı da derneğinizin içine katın. Derneğin ismini de Kars, Ardahan, Ağrılılar ve Iğdırlılar derneği yapın. Bölge olarak bir bütün olursunuz. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem olarak size kapım her zaman açıktır. Ne zaman gelirseniz gelin her türlü konuda yardımcı olabilirim” dedi.
 
3 DERNEĞİ DAHA GEZDİLER
 
Kars, Ardahan, Ağrılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden ayrılan partililer Kızılpınar’da faaliyetlerini sürdüren Aksaraylılar Derneği, Nigdeliler Derneği ve Tokatlılar Derneği’ne de ziyarette bulundu.
 
Marmara Haber Merkezi