MHP, istişare toplantılarını değerlendirdi

Tekirdağ’ın ilçelerinde istişare toplantılarının sona ermesinin ardından MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan, istişare toplantılarının değerlendirmesini yapmak üzere dün Çerkezköy İlÃ

SİYASET 9.12.2012 20:41:00 0
MHP, istişare toplantılarını değerlendirdi
Tekirdağ’ın ilçelerinde istişare toplantılarının sona ermesinin ardından MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan, istişare toplantılarının değerlendirmesini yapmak üzere dün Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.
 
ÇERKEZKÖY’ÜN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPACAĞIZ
 
Dün saat 14.00’da İl yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Çerkezköy Teşkilatı’na gelen Enes Kaplan, yapılan faaliyetleri değerlendirmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade ederek, ziyarette ayrıca yaklaşan yerel seçim hazırlıklarının da görüşüleceğini belirtti. Büyükşehir yapılanması kapsamında 2’ye bölünen Çerkezköy’ün değerlendirmesini yapacaklarını söyleyen Kaplan, “Seçim altyapı çalışmaları çerçevesinde yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunacağız” diyerek, bu ziyaretlerin 9 ilçede de gerçekleştirileceğini ifade etti.
 
ADAY ÇALIŞMALARINA BAŞLAMADIK
 
Teşkilat olarak yerel seçimler için aday çalışmalarına henüz başlamadıklarını söyleyen Kaplan, seçim çalışmalarının 3 etapta gerçekleştirileceğini belirtti. İlk olarak seçim altyapı çalışmalarını tamamlayacaklarını ifade eden Kaplan, 2. etapta aday tespit çalışmalarını gerçekleştireceklerini, son olarak da seçimleri kazanmamız halinde yapacakları icraatlar hakkında halkı bilgilendireceklerini belirtti.
 
TÜM AFET BÖLGELERİNİ DOLAŞTIK
 
Kurban Bayramı öncesinde yaşanan sel felaketinde Çerkezköy, Çorlu ve Saray’ın büyük ölçüde etkilendiğini söyleyen MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan, MHP Tekirdağ milletvekili Bülent Belen ve ilçe başkanları ile tüm afet bölgelerini dolaştıklarını ifade etti. Enes Kaplan “Yaptırım gücümüz olmadığı için yalnızca notlarımızı aldık ve yapılması gerekenler hakkında fikirler oluşturduk” dedi.
 
YARALARI SARACAK BİR RAKAM DEĞİL
 
Afet sonrasında selzede vatandaşlara yapılan yardımlarla ilgili de konuşan Kaplan “Afet sonrası selzede vatandaşlara yapılan yardımlar kesinlikle yetersiz. Devlet selzedelerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamalıydı. Fakat bunun yerine vatandaşlara 500’er TL vermekle yetindi. Üstelik bu para herkese de verilmedi. 500 TL gibi komik bir rakam, kimsenin yarasını saracak bir rakam değil” şeklinde konuştu.   
 
KÖY BELDELER KAPANMAMALIYDI
 
Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile ilgili de görüşlerini paylaşan MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan, büyükşehir oluşumuna MHP olarak en başından beri karşı çıktıklarını ifade etti. Köy ve beldelerin kapanmaması gerektiğini ifade eden Kaplan, bu yasanın insanları kutuplaştırmak ve ülkeyi bölmek adına hazırlanan bir yasa olduğunu öne sürdü. Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasının ardından kapatılan belde ve köylerin hiçbir şekilde hizmet alamayacağını öne süren İl Başkanı Kaplan, “Tekirdağ Merkez’den Karlıköy’e Pınarça’ya nasıl hizmet götürülecek? Bu bölgelerde ciddi sorunlar yaşanacak” dedi.
 
DEĞERLENDİRME YAPACAĞIZ
 
MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu da geçtiğimiz hafta Çerkezköy ilçe ve belde teşkilatları ile istişare toplantısı yaptıklarını ifade ederek “Bugün de il başkanımızın katılımı ile istişare toplantımızın değerlendirmesini yapacağız. Kendileri ilçe teşkilatımızın faaliyetlerini denetleyecekler” dedi. konuştu.
 
BASINA KAPALI GERÇEKLEŞTİ
 
Açıklamaların ardından toplantı basına kapalı devam etti. Dün saat 14.00’da gerçekleştirilen toplantıya MHP İl Başkanı Enes Kaplan ve MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun yanı sıra MHP Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, MHP İl Yönetimi, MHP Çerkezköy İlçe Yönetimi ve partililer katıldı.
 
Marmara Haber Merkezi