Esnaf gözüyle Kapaklı ilçesi

Büyük Şehir Yasası, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanıp Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

GÜNDEM 9.12.2012 20:38:00 0
Esnaf gözüyle Kapaklı ilçesi
Büyük Şehir Yasası, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanıp Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kapaklı’nın ilçe olmasının isabetli bir karar olduğunu ifade eden Kapaklı’da gayrimenkul ticareti yapan esnaf, çiçeği burnunda ilçenin bugününü ve yarınını değerlendirdi.
 
HERKESİ SEVİNDİRDİ
 
Kapaklı’nın ilçe olmasının Kapaklı’da yaşayan herkes gibi kendisini de sevindirdiğini söyleyen Akı Emlak Sahibi Hasan Akı, “Sonuçta yaşadığımız ve ticaret yaptığımız yer, belde iken, ilçe konumuna taşındı. Hayırlı olmasını diliyorum. İşimiz gereği, resmi dairelerle giriftar olmamız nedeni ile zamandan tasarruf edebileceğiz. Bir vekâlet alabilmek için yarım günümüz gitmekteydi. Kapaklı ilçe olunca birçok işimiz gibi, resmi işlemlerimizin takibinin de kolay olacağını söylemek isterim” dedi.
 
SOSYAL TESİS YOK
 
Kapaklı’nın her yönü ile ilçe olmayı hak eden bir yerleşim yeri olduğunu ifade eden Akı, “Gerek nüfus gerekse arazı bakımından gelişmeye müsait bir yapısı var. Bu güne kadar yapılmayan hizmetlerin de bu sayede yapılacağını umuyorum. Sosyal tesislerin olmaması Kapaklı için bir eksiklikti. Misafiriniz geldiğinde götürebileceğiniz ya da ailenizle gidebileceğiniz yerler yok. İlçe olmasından sonra özel müteşebbisin bu alanlarda iş kurabileceğini zannediyorum” diye konuştu.
 
GELECEĞİNİ KURTARAN KARAR
 
Yapılmış olan çalışmalar sonucunda Kapaklı’nın ilçe olmasının, Kapaklı’da yaşayan insanların geleceğini kurtardığını söyleyen Fatih Emlak Sahibi Levent İkizler de “Kapaklı her yönü ile ilçe olmayı hak etmiş olan bir yerleşim birimidir. Bazı illerin nüfusu bile Kapaklı’nın nüfusu kadar değil” dedi.
 
FİYATLAR KATLANACAK
 
Kapaklı’nın ilçe olması yönünde yapılan açıklamalardan sonra gayrimenkul satışlarında beklenildiği gibi bir artış yaşanmadığını belirten İkizler, “İlerleyen dönemlerde fiyatların katlanacağını düşünüyorum” diye konuştu.
 
BELEDİYENİN DAHA ÇOK ÇALIŞMASI LAZIM
 
Belediyenin daha çok çalışması gerekeceğini ifade eden İkizler “Bu güne kadar yapmış olduğu hizmetlere bakılırsa, bundan sonra da halkın beklentilerini karşılayabileceğin söyleyebilirim. Mandalı bunu çok istemişti. Tekirdağ’la yürütmüş olduğu işbirliği sonucunda, Kapaklı ilçe olmuştur. Ben ilçe oluşumuzu sevinçle karşıladım. Herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi. .
 
BEKELENEN OLDU
 
Kapaklı’nın hak ettiği konuma çıkarıldığını söyleyen Murat Kuyumculuk ve Gayrimenkul temsilcisi Rıdvan Küçük de “Aynı hızda gelişmekte olan bir başka beldenin olduğuna inanmıyorum. Emlak fiyatları ilçe olacak haberleriyle birlikte yükselişe geçti. Bundan sonra da yükselmeye devam eder. Maliyet ya da maliyetin altında daire satan bazı işletmeler, bu sektörde fazla dayanamıyor. Hesapların iyi yapılması gerekiyor” ifadesini kullandı. 
 
YAPILACAK ÇOK ŞEY VAR
 
Kapaklı Belediyesi’nin ilçe olduktan sonra da, gerekli çalışmaları yaparak işin içinden çıkabileceğini düşündüğünü söyleyen Küçük “Makine parkı gayet iyi. Biraz daha özverili bir çalışma sergilemeleri gerekecek. Pazaryerleri için uygun alanların bulunması hususunda çalışmalar yapılması gerekiyor. Mahalle içinde meydana gelecek bir yangın, birçok insanın mağdur olmasına neden olabilir. Yapılmakta olan terminalin yanında fevkalade pazar kurulabilir” dedi.
 
SAKİN BİR İLÇE
 
Kapaklı’nın yaşanılır bir ilçe olduğunu söyleyen Küçük “Kapaklı her yönü ile mükemmel.  İşimizle alakalı uygulamalar gayet iyi. Emniyet birimlerinin işyerlerimizin açılıp kapanması hususlarında göstermiş olduğu hassasiyet, jandarmanın ilgilenmesinden çok farklı gerçekleşiyor” dedi. Kapaklı’nın çevre yolu ihtiyacını da dile getiren Küçük “Kapaklı’nın acilen çevre yollarına ihtiyacı var. Sabah 07.00–08.00, 15.00–16.00 ve 23.00–24.00 saatleri arasında Pınar Bulvarını karşıdan karşıya geçmeniz imkânsız oluyor. Bu yoğunluk az da olsa hafifletilmelidir” şeklinde konuştu.
 
MODERN BİR İLÇE OLACAK
 
Enes Emlak Sahibi Bilal Acar da Kapaklı’nın İlçe olmasının, esnafın her kesiminde ve  halkta olduğu gibi gayrimenkul işi yapan emlekçıların da işlerinde gelişmeler sağlayacağını ifade ederek “Nüfusun daha çok yoğunluk kazanacağı, kurum binalarının yapılacak olması, düzgün bir imar planının uygulanacağı gibi hususlar, Kapaklı için yeniden doğmak manasında değerlendirilmelidir. İlçe olması her alanda Kapaklı’nın kalkınması ve modern bir şehir olacağı manasına gelmektedir” dedi.
 
FARKI HEP BERABER GRECEĞİZ
 
“Kapaklı’da ilçe olarak kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle oturduğunda,  ihtiyaç duyduğumuz her şeye sahip olabileceğiz. Yanı bir belde ile ilçe arasındaki farkı yaşamayacağız” diyen Acar, işlerin yürütülmesi bakımından zamandan da tasarruf edilebileceğini ifade etti. Acar “Her resmi işimizi Çerkezköy’de görmek zorundaydık. Orada yaşanan yoğunluk, buranın ilçe olmasıyla, artık rahatlamış olacak” ifadesini kullandı. 
 
ZAMANA İHTİYACIMIZ OLACAK
 
Elit tabakanın mevcut yapı ile analizinin sağlanacak olmasının da bir avantaj olarak yansımalarını göreceklerini söyleyen Acar, “Bu hali ile olmayan kültürel, sosyal faaliyetler Kapaklının ilçe olması sonrasında başlayarak  devam edecektir. Yerel yönetimlerin çok işlere imza atması gerekecektir. Belki, bir çok işi başarabilmeleri zamana bağlı olarak gerçekleşecektir. Bu zamanın da 5 yıldan az olmayacağını tahmin ediyorum. Ama bu zaman sonunda her şey mükemmel olacak. Yani Kapaklı yaşanılır bir yer olma özelliğini yakalayacaktır. Herkese hayırlı olsun” diye konuştu.
 
Marmara Haber Merkezi