Tarihi cami meclisi gerdi

Karaağaç Belediyesi Aralık ayı meclis ikinci oturumunu dün gerçekleştirdi. Plan ve Bütçe ile İmar Komisyonuna havale edilen konuların oy birliği ile kabul edildiği toplantıda Fatih Mahallesi 314 ada 5 parselde ima

SİYASET 7.12.2012 20:26:00 0
Tarihi cami meclisi gerdi
 Karaağaç Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 10.00’da Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında gerçekleştirildi.
 
İKİNCİ OTURUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 
Meclis Üyesi Şahin Salgar’ın katılmadığı ikinci oturumda ilk olarak bir önceki toplantıda imar komisyonuna havale edilen Fatih Mahallesi 314 ada 5 parselde imar planında kültürel tesis alanı olarak ayrılan alanın bir kısmının belediye hizmet alanına dönüştürülmesi ile ilgili imar plan tadilatı yapılması konusunda komisyon kararı görüşüldü. İlgili gündem maddesinin komisyonca reddedilmesi üzerine sinirlenen Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel “Bu maddeyi neden reddettiğinizi anlamış değilim. Eski tarihi eser camisinin yapılması bölgedeki ilk kültür tesisi olacaktı. Bunun yapımını biz değil vakıflar üstlenecektir” dedi.
 
“KARARI ETKİLEMEYİN”
 
Komisyonun aldığı kararı Başkan Özkan Yücel’in etkilediğini ifade eden Belediye Meclis üyesi Yılmaz Mert de “Sadece ben değil, komisyon bu kararı almıştır. Karaağaç’a yapılması gereken köprü nerede? İlk önce belediye olarak ihtiyaçları tamamlayalım ki, ondan sonra bu işleri gerçekleştirelim. Karaağaç Belediye olarak meclisten geçen hangi maddeyi uyguladık?” dedi.
 
“BENİ ELEŞTİRENLER ÖNCE YARDIM YAPSIN”
 
Ortamın zaman zaman gerginleştiği toplantıda, Yılmaz Mert’in “Karaağaç Belediye olarak meclisten geçen hangi maddeyi uyguladık?” şeklindeki eleştirisine de cevap veren Yücel “Ben şahsım adıma Karaağaç’a yapılması planlanan liseye bin 500 TL yardım yaptım. Yardım yapmayan Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar 1 ya da 5 TL yardım yaptıktan sonra gelsin beni eleştirsin” diye konuştu. Komisyonun cami ile ilgili aldığı red kararı başkan Yücel’in oyuna karşılık mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.
 
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
 
İmar komisyonuna havale edilen 250 ada 4 parselde ve 256,257,248,245 adalar arasında imar plan tadilatının yapılması ve Gazi Osman Paşa Mahallesi 250 ada 4 parselde bulunan imar planında dini tesis alanı olarak ayrılan alanın park alanına ve Turgut Reis Caddesi üzerinde bulunan 256,257,248,245 nolu imar adaları arasında kalan park alanının bir kısmının dini tesis alanına dönüştürülmesi konusunda komisyon kararı okunmasının ardından komisyonun uygun gördüğü iki madde meclis tarafından oy birliği kabul edildi. Kazım Karabekir Mahallesi’nde bulunan 385,380,364 nolu adaların dini tesis alanına dönüştürülmesi de komisyon ve meclisçe  oy birliği ile kabul edildi.
 
OKULLARA ÇEVRE AYDINLATILMASI YAPILACAK
 
Komisyon kararların görüşülmesinin ardından Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen dilekçelerle ilgili kararlar görüşüldü. Gazi Osman Paşa Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Camii Yaptırma Yaşatma Derneği’ne seyyar tuvaletin zimmet karşılığında verilmesini komisyon uygun görürken, ilgili dilekçe de meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Karaağaç Atatürk İlköğretim Okulu ve Merkez İlköğretim Okulları’nın her ikisinin de çevre aydınlatmasının yapılması, Çerkezköy Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne belediye bütçesinden sadece alarm sistemi yapılması komisyonca uygun görüldü.
 
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
 
Yanıkağıl İlköğretim Okulu’nun 40 kiloluk boya ihtiyacı ile 2012 mali yılı tahmini gider bütçesinin 5393 sayılı belediye kanunun 61.maddesi ile 5018 sayılı kamu mali yönetimi kontrol kanunun 13.maddesine göre belirtilen ilkelere göre kalemler arası aktarma yapılması, yapılan aktarmaların bütçedeki sapmalar hususunda daha dikkatli davranılması komisyonun aldığı olumlu karar meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
Marmara Haber Merkezi