Kapaklı estetik görünüme kavuşuyor

Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan Büyükşehir Yasası ile ilçe olan Kapaklı’da kavşak ve refüjlerde çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları sürüyor.

GÜNDEM 7.12.2012 20:23:00 0
Kapaklı estetik görünüme kavuşuyor
 ESTETİK BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK
 
Kapaklı Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, İsmetpaşa Mahallesi Palmiye Konutları yanındaki park alanına Bahçelievler Mahallesi'ndeki park alanına, Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi'nde bulunan dönel kavşakta ve Kazak Gölü'nde çim serimi yapıldı. Önceki gün çalışmaları yerinde inceleyen Kapaklı Belediye Başkanın İrfan Mandalı, “Kapaklımıza daha çağdaş ve estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla gerekli peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarını yapıyoruz” dedi.
 
“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”  
 
Yol çalışmalarının yanında, cadde ve sokaklarda yeşillendirme çalışmaları yaparak Kapaklı’yı görsel olarak da güzelleştirme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Mandalı “Yaşanabilir, modern görünümlü ve yeşil alanları oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Büyüyen ve gelişen Kapaklımızı her yönden örnek gösterilecek bir yer yapabilmek için çalışmalarımız Kapaklı genelinde devam edecektir. Çok amaçlı çocuk parkını planlarken, çocuklarımızın yanı sıra her yaştan vatandaşımızın yararlanmasını düşündük. Parklarımıza, kamelyalar, çocuk oyun grupları ve spor aletleri koyduk. Parklarımıza yeşillendirme çalışmaları kapsamında ağaç dikimi gerçekleştirdik, şimdi de çimlendirme çalışmaları yapıyoruz. Parklarımız geniş bir alana sahip. Çocukları ile gelen aileler, çocukları parkta oynarken rahatça vakit geçirebilecekler” dedi.
 
ÇİÇEK VE FİDAN DİKİMLERİ YAPILDI
 
Pınar Bulvarı'ndaki dönel kavşakta ve refüjlerde mevsimlik çiçek ve süs bitkileri dikilerek ledli aydınlatma çalışmaları yapıldı. Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi'nde bulunan dönel kavşakta ve Kazak Gölü'nde çim serimi ve bitkilendirme çalışmaları yapıldı.  İsmetpaşa Mahallesi Palmiye Konutları yanındaki park alanında bitkilendirme ve çim alan oluşturuldu.  Bahçelievler Mahallesi'ndeki park alanı çimlendirilerek serbest çim alan oluşturuldu. Kapaklı Mezarlığı'nda bitki duvarı oluşturmak amaçlı fidan dikimi gerçekleştirildi. İsmetpaşa Mahallesi'nde Levent ve Bülent Ecevit Caddesi'nde refüjlerde bulunan dikenli çalılar sökülerek yerlerine 300 adet süs eriği fidanı dikildi.
 
Marmara Haber Merkezi