Meme kanseri taraması projesinin protokolü imzalandı

Keşan’da Dr.Gülden Yörüten Meme Kanseri Tarama Projesi’nin protokolü önceki gün saat 11.30’da Keşan Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle imzalanarak projesin açılışı y

YAŞAM SAĞLIK 7.12.2012 19:57:00 0
Meme kanseri taraması projesinin protokolü imzalandı
 PROJE BAŞLADI
 
Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Keşan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Nurettin Alparslan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, Özel Keşan Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ali Haydar Yıldırım ve aile hekimlerinin katıldığı toplantıda konuşan Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, kampanyaya katlı sağlayan tüm kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.
 
PROJENİN AMAÇLARINI ANLATTI
 
Proje hakkında bilgi veren İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar da, meme hastalarının tanı, tedavi, klinik takibi, ileri incelemesi için Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü, Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Edirne KETEM Merkezi, Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü, Keşan Devlet Hastanesi Yönetimi, Özel Keşan Hastanesi Yönetimi ve Keşan’daki Aile Sağlığı Merkezleri işbirliğiyle 2 yıl boyunca tüm 50–69 yaş arası hedef kitle olan kadınlarda Meme kanserlerinde erken teşhis ve tanı yöntemi olarak kullanılan Mamografi ile toplum tabanlı tarama yapabilmek, ayrıca Keşan Devlet Hastanesi ve Özel Keşan Hastanesi bünyesinde Meme Polikliniği açılmasını sağlamak amacıyla projenin oluşturulduğunu ifade ederek “Amacımız Keşan’daki tüm 50-69 yaş arası kadınların 2 yılda bir Mamografi, yılda bir Klinik Muayene, her ay kendi Kendine Meme Muayenesi yapmalarını sağlamak, Keşan Devlet Hastanesi Yönetimi ve Özel Keşan Hastanesi Yönetimi bünyesinde Meme Polikliniği açılarak gerekli klinik meme muayene ve eğitimlerin yapılmasını sağlamak, Keşan halkının bu konuda bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturmak, Kişilerin kanserin nedenleri, kanserden korunma yolları, erken tanı ve taramalar konusunda bilgilendirmesini sağlamaktır” dedi. Proje destek birimlerinin Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediye Başkanlığı, Keşan Devlet Hastanesi Yönetimi, Özel Keşan Hastanesi Yönetimi ve Keşan Aile Hekimlikleri olduğunu belirten Kurtar, proje konusu ve amacı ile ilgili bilgiler verdi.
 
Marmara Haber Merkezi