İş ve meslek hayatında neler değişiyor?

Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), Kırklareli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) ile Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından 'Yeni TTK ile 2013't

EKONOMİ 6.12.2012 21:20:00 0
İş ve meslek hayatında neler değişiyor?
Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), Kırklareli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) ile Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından 'Yeni TTK ile 2013'te iş ve meslek hayatında neler değişiyor?' konulu konferans düzenlendi.
 
BİLGİ HIZLI BİR ŞEKİLDE TÜKETİLİYOR
 
Önceki gün düzenlenen konferansta konuşan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Yeni Türk Ticaret kanunu kabul edilmeden önce ülkemizde geniş çaplı tartışmalar neden olduğunu, yeni uygulamaya geçildikten sonra uygulama aşamasında da çok değişik yönleriyle kamuoyunda ele alındığını ifade etti. Uygulamada karşılaşılan sorunların çeşitli platformlarda ele alındığını ve bunların getirdiği sorunların giderilmesine yönelik bilgi paylaşımları yapıldığını ifade eden Aykaç, “Kırklareli bünyesinde iş dünyamızı, iş hayatımızı, meslek dünyasını ilgilendiren ne konu varsa üniversite çerçevesinde bizde ele alarak iş birliği yapmaya gayret ediyoruz. Karşılıklı bir birimizi tamamlamak ilişkisidir, görüşleri paylaşma ve destekleme ilişkisidir. Günümüz bilgi üretme ve paylaşma dönemidir. Bilginin de ne kadar hızlı bir tempo ile tüketildiğini biliyoruz. Bilgi üretmeye ve bilgi paylaşmaya önem vermemiz gerekir. Buna çok ihtiyacımız var. Kırklareli'de bu tür adımlar atıldığı zaman iş dünyasının buna yatkın olduğunu görüyoruz. Her gün hayatımızda yenilikler karşımıza çıkıyor” diye konuştu.
 
DEĞİŞİKLİKLERİ ANLATTILAR
 
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Yeni TTK'da yapılan 6335 Sayılı değişiklikler ile iş dünyasının bağımsız denetim kapsamının daraltılması sonucu belirli bir harcamadan kurtulduğunu belirtirken, Kırklareli SMMMO Başkanı Burhan Üstünkolo da eski TTK'dan bahsederek gelişen dünya ve gelişen ticaret hayatı ile bu yasanın atıl hale geldiğini söyledi. Üstünkol, yeni TTK'dan ve kanunda yapılan 6335 Sayılı değişiklikten de bahsetti. Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hacı Kara ise, 6012 Sayılı Türk Ticaret Kanununun getirdiği yeni düzenlemeler ve 6335 Sayılı Kanunla yapılan değişikleri anlattı.
 
NELER GETİRİYOR?
 
Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Demir de konferansta yaptığı konuşmada Yeni Türk Ticaret Kanununun denetim alanında neler getirdiğini anlattı. Konferansa Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kırklareli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Burhan Üstünkol, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ziya Çetintaş, Üniversite Öğretim görevlileri, üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 
Marmara Haber Merkezi