Miniklerden örnek deavranış

Kapaklı Gazi İlkokulu, engelli vatandaşların bir takım ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla ‘Mavi Kapak Toplama Projesi’ ve ‘Dünya Özürlüler Günü’ konulu bir etkinlik düzenledi. Kap

GÜNDEM 5.12.2012 21:33:00 0
Miniklerden örnek deavranış
 HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ
 
Dün saat 11.00’da Kapaklı Gazi İlkokulu’nda düzenlenen konferansta konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya, kapak toplama projesine 5 yıl önce ilk olarak Çerkezköy’de başladıklarını ve bu tür projelerle engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmayı amaçladıklarını söyledi.  Çetinkaya, düzenledikleri bu kampanya ile engellilik bilinci oluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek “8 yıldır Çerkezköy’de bulunan engelli kardeşlerimize hizmet etmekteyiz. Gerek tekerlekli sandalye gerekse sakat maaşı almalarını sağlayarak engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz.  Kapak toplanıyor fakat yeterli değil. Halkımızın bu konuda daha bilinçli olmasını bekliyoruz. Engellilerin normal bir yaşam sürmeleri ancak toplumsal duyarlılıkla sağlanır” dedi.
 
ENGEL, ONLARIN YARATMIŞ OLDUĞU BİR SORUN DEĞİL
 
Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencilerinin topladıkları kapaklar karşılığında alınan tekerlekli sandalye, Okul Müdürü Murat Öz tarafından Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Üyesi Meral Dağaşan’a hediye edildi. Öğrencilerin hediyesi karşısında mutluluk duyduğunu belirten Öz “Engel, onların yarattıkları bir sorun değil. Hepimiz birer engelli adayıyız. Biz bu projeyle yaşanılan çevrenin korunması, engelli bireylerle dayanışma içinde olunması, atıkların geri dönüşümü, insanların kendi yaşam alanları dışında da bulunan kişi ve kuruluşların varlığını fark etmelerini amaçlıyoruz” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi