Engelliler Günü etkinliklerle kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Saray’da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

YAŞAM SAĞLIK 5.12.2012 21:06:00 0
Engelliler Günü etkinliklerle kutlandı
 ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI
 
Saray’da Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklerin ilki önceki gün saat 09.00’da gerçekleştirilen çelenk töreni ile başladı. Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene, Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Saray Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen, Saray Engelliler Derneği Başkanı Levent Yörük, engelli vatandaşlar ve Kent Konseyi El Beceri Kurslarının kursiyerleri katıldı. Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen’in sunumuyla gerçekleştirilen törende, Saray Engelliler Derneği Başkanı Levent Yörük’ün Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.
 
EL EMEĞİ GÖZ NURUNA ENGEL YOK
 
3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, Kent Konseyi El Beceri Kurslarına katılan kursiyerler tarafından Engelliler Derneği yararına gerçekleştirilen “El Emeği Göz Nuruna Engel Yok” isimli kermesin açılışı ise Belediye Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da gerçekleştirildi. Kermesin açılışına, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Belediye Başkan yardımcısı Dilaver Perçin, Saray Meslek Yüksekokulu Müdür yardımcısı sezen Güngör, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Müştak Gencer, İlçe Müftüsü Bahri Şamat, İl Genel Meclis Üyesi Nazmi Duygu, Saray Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen, okul müdürleri, Engelliler Derneği Başkanı Levent Yörük, engelli aileleri ve vatandaşlar katıldı.
 
ACIMAK ÇÖZÜM DEĞİL
 
El Beceri Kurslarında üretilen el emeği göz nuru ürünlerin yanı sıra esnafların Engelliler Derneği yararına bağışladığı ürünler ve kursiyerler tarafından hazırlanan çeşitli yiyeceklerin satışa sunulduğu kermeste, Aytaç Gonce tarafından hazırlanan fotoğraf sergisi de ilgi gördü. Kermes ile ilgili bilgi veren Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, özürlülüğün yalnızca özürlülerin ya da ailelerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu olmadığını, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tün bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu belirterek “Toplumsal hayata katılımın önünde engeller bulunan tüm vatandaşlarımızın hayata katılımını arttırabilmek, sahip olduğu hakları ve toplumda var olduklarını hatırlatmak en önemli görevlerimizden biri olmalıdır. Acımak, durumundan faydalanmak, engelli bireyleri susturmak, dört duvar arasında kalmasına göz yummak çözüm değildir. Engellilerin sorunlarını anlamak için de onlarla bir şeyleri paylaşmamız, birlikte zaman geçirmemiz gerekir” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi