Temizlik ve gramajda taviz yok

İlçedeki fırıncılarla toplantı yaparak sorunlarını dinleyen Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya temizlik ve eksik gramaj konularında belediyenin asla taviz vermeyeceğini belirtti.

GÜNDEM 5.12.2012 20:50:00 0
Temizlik ve gramajda taviz yok
 FIRINCILARI DİNLEDİ
 
Belediye meclis salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Birol Kaya, Zabıta Müdürü Ercan Doğan ve fırın sahipleri katıldı. Bölgede en çok tüketilen gıda maddesinin başında ekmek olmasından dolayı fırınların denetiminin büyük öneme sahip olduğunu belirten Başkan Kaya “Temel gıda olan ekmeklerin üretildiği fırınların denetimlerini belediye olarak halkın sağlığını ve zor şartlarda kazandığı parayı korumak adına önemsiyoruz.  Bu anlamda belediye olarak yaşanacak hiçbir eksikliği kabul etmeyiz. Fiyat konusunda ekmeği farklı fiyatlarla satanlar olabilir ancak hiç kimseye belirlenen gramajın altında ekmek üretimine izin vermeyiz. Eksik gramajla satılan ekmek yoksul halkımızın ekmeğinden çalmaktır. Bu anlamda kimse bizden bu konuda hoşgörü beklemesin. Esnafımızın yanında olduğumuz gibi bizin için önceliğimiz halktır" dedi.
 
DİKKAT ETMELERİNİ İSTEDİ
 
Esnafların sorunları konusunda belediyenin yetkileri kapsamında çözüm olma anlamında çaba içinde olduğunu belirten Başkan Kaya  “Fırıncıların birbiriyle rekabet etmemesi gerektiğini ve halkın sağlığının birinci öncelik olması gerektiğini rekabet koşullarını birbirinizin aleyhine kullanmadan, birbirimizi de zor duruma düşürmeden belirlenen tarifelere göre yapmalıyız. Belediye olarak temel önceliğimiz halkın sağlığıdır. Yoksa sadece biz yasal işlemlerimizi yapalım diye söylemiyoruz. Buna dönük olarak biz de kendi üstümüze düşeni yapacağız. Önemli konulardan biri olan hijyen ve temizlik konusuna dikkat etmenizi rica ediyoruz" diye konuştu.
 
Marmara haber Merkezi