Farklı ülkelerin kültürlerini tanıyacaklar

Pınarhisar Kaynarca Ortaokulu Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius (Okul Ortaklıkları Projesi ) kapsamında bir hafta Danimarka'da Proje ortaklarıyla faaliyette bulundu.

EĞİTİM 5.12.2012 20:27:00 0
Farklı ülkelerin kültürlerini tanıyacaklar
 3 ÜLKENİN İŞBİRLİĞİ
 
Avrupa Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı bünyesindeki Comenius Okul Ortaklıkları Projemiz 2012 Ağustos ayında kabul edildi ve 2014 Ağustos ayına kadar devam etmesi planlandı. Portekiz, Yunanistan, Danimarka, Polonya, Romanya ve Türkiye katılımcı ülkeleri tarafından başvurusu yapılırken, Türkiye, Danimarka ve Polonya’nın projeleri kabul edildi. Proje bu üç ülkenin işbirliği ile yürütülecek. Projenin koordinatörlüğünü Danimarka yapacaktır.
 
AMAÇ AVRUPA TOPLUMUNDA İŞBİRLİĞİ
 
Projenin asıl amacı, öğrencilerin edebiyata odaklanmalarını sağlayarak Avrupa toplumunda işbirliği içerisinde çalışmalarına yardım etmek. Öğrenciler bu proje sayesinde birbirlerinin edebi eserleri hakkında görüş geliştirmiş, birbirlerinin kültürlerini, hayat biçimlerini tanımış olacaklar. Öğretmenler ise bu ülkelerin pedagojik eğitim yaklaşımları hakkında fikir sahibi olacaklar. Bu proje öğrencilerin anadillerinde ve yabancı dil olan İngilizce’deki profesyonel becerilerinin gelişmesine de yardımcı olacak.
 
Marmara Haber Merkezi