Valilik uyardı!!!

Tekirdağ valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada Ulusal tütün kontrol programının uygulanması kapsamında yapılmakta olan denetimlerin daha da yoğun bir şekilde uygulanmasına devam edileceği belirti

GÜNDEM 27.11.2012 11:08:00 0
Valilik uyardı!!!

YASAYA UYMAYANLARA İDARİ PARA CEZASI

Yasanın 19 Temmuz 2009’dan itibaren yürürlüğe girdiği anımsatılan açıklamada tütün tüketilmeyecek tüm bina ve araçlara bu durumu belirten uyarı yazılarının asıldığı, ikamete mahsus konutlar haricinde kamu ve özel tüm binaların kapalı alanlarında, toplu taşıma araçlarında sigara ve diğer tütün ürünlerinin kullanımının yasaklandığı kaydedildi. Yasa kapsamına giren alanlarda tütün ürünlerinin kullanılmasını önlemekten, ilgili alanın amiri ya da işletme sorumlusu sorumlu tutuluyor. Yasaya uymayanlara birim yetkilileri tarafından idari para cezası uygulanıyor.

5 BİN TL’YE KADAR PARA CEZASI

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının teşkilat ve görevleri hakkındaki kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına ilişkin kanunun, 4 Temmuz 2012’de kabul edildiği belirtilen açıklamada, “Yasaya uymayanlar, kurum yetkilileri tarafından önce yazılı olarak uyarılır” ibaresinin değiştiğine vurgu yapıldı. Açıklamada, yasakların uygulanması ve tedbirlerin alınması ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sorumlularına, mahalli mülki amir tarafından bin TL’den beş bin TL’ye kadar idarî para cezası verildiğine dikkat çekildi.

17 BİN 303 BİRİM DENETLENDİ

Ulusal tütün kontrol programının uygulanması kapsamında yapılan denetimlerde 2009 yılından itibaren 17 bin 303 birimin denetlendiği kaydedilen Tekirdağ Valiliği açıklamasında, bu denetimler neticesinde 1056 adet cezai işlem uygulandığı ifade edildi.

Marmara Haber Merkezi