Tarihe ışık tutacak

Çorlu Kent Konseyi tarafından Çorlu Orion Alışveriş Merkezi’nde 1 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’da “Geçmişten Günümüze Çorlu” konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıla

GÜNDEM 27.11.2012 10:43:00 0
Tarihe ışık tutacak

16 GÜN SÜRECEK

16 gün boyunca devam edecek olan “Geçmişten Günümüze Çorlu” konulu sergide, Çorlu’nun kaybolmaya yüz tutan tanıkları, git gide azalan yakın tarihine ışık tutmayı amaçladıklarını belirten yetkililer, “20’nci yüzyıl ilk yarısından başlayan tarih diliminden küçük bir kesit ele alınacak. Fotoğraf sergisini gezenler, Çorlu’nun Balkan Savaşı’ndan itibaren dününü de görme şansı bulacak. Vatandaşlar, evlerinin, işyerlerinin, parklarının, çarşılarının, pazarlarının yerlerinde, daha önce neler bulunduğunu görebilecekler” açıklamasında bulundu.

TARİHE BAKIŞIMIZ DAHA NET OLACAK

‘Bende de Çorlu’nun çok önemli resimleri var!’ diyerek paylaşmak isteyecek kişilerin çıkmasını temenni eden Çorlu Kent Konseyi yetkilileri, “İşte o zaman bu tarihe bakışımız çok daha net olacaktır. Bir sonraki Fotoğraf Sergisi için her geçen gün devleşen bir arşivin tohumları böylece atılmış olacaktır” ifadelerini kullandı.

TÜM HALK DAVETLİ

Sergiyi, Çorlu’yu sevenlere, özleyenlere, uzakta da olsa kalbi Çorlu için atanlara ithaf ettiklerini belirten yetkililer, fotoğraf sergisinin ilerleyen zamanlarda başka sergi projelerinin tetikleyicisi olmasını temenni ediyor. Çorlu Kent Konseyi yetkilileri Orion Alışveriş Merkezi ve Çorlu Belediyesi’nin katkıları ile düzenlediği “Geçmişten Günümüze Çorlu” konulu Fotoğraf Sergisine tüm halkı davet ediyor.

Haber Merkezi