Olin Edirne, Efes’e direnemedi

Edirne’nin Beko Basketbol ligi temsilcisi Olin Edirne Basket, sezonun en iyi oyununu sahaya yansıttığı ve son saniyelere kadar kafa kafaya giden maçta Anadolu Efes’e 66-72 mağlup oldu.

SPOR 27.11.2012 09:43:00 0
Olin Edirne, Efes’e direnemedi

Türkiye basketbolunu Avrupa’ya adeta ezberleten ve kadrosunda birçok milli sporcu barındıran Anadolu Efes, bu hafta Edirne’nin Beko Basketbol Ligi temsilcisi Olin Edirne Basket’e konuk oldu.

OYUN DENGEDE GİTTİ

Mücadelenin ilk dakikalarında iki takım da pota altına top indirerek sayı bulmaya çalıştı.  Kerem Tunçeri’nin üç sayılık basketiyle 5.dakikada skor 12-12’ye gelirken, ilk periyot ise Anadolu Efes’in 21-23 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci çeyrekte de oyun dengede giderken, Mehmet Yağmur ve Branislav Ratkovica ikilisiyle Olin Edirne 38-35 öne geçti ve devreyi de 40-37 üstün tamamladı. Jamon Lucas’ın önderliğinde üçüncü periyotta daha iyi hücum eden Anadolu Efes, pota altını daha aktif kullanarak son 10 dakikalık bölüme girilirken 52-55’lik skorla üstünlüğü eline aldı.

EFES GALİBİYET İLE AYRILDI

Mücadelenin final periyotu büyük bir çekişmeye sahne oldu. Karşılaşmanın son dakikalarında hakemlerin tercih haklarını Efes lehine kullanması hem tribünleri hem de Olin kulübesini çılgına çevirdi. Son dakikaya 66-68 üstün giren Anadolu Efes, maçtan da 66-72 galibiyetle ayrıldı.

HAKEMLERE TEPKİ YAĞDI

Maç boyunca takımına destek olan taraftarlar özellikle son dakikalarda hakemlere büyük tepki gösterdiler. Hakemleri yuhalayan Edirne taraftarı, Olin Edirne’nin mağlup olmasına rağmen Anadolu Efes’i de Olin’i de soyunma odalarına ayakta alkışlayarak gönderdiler ve izledikleri muhteşem maç için kendilerine teşekkür ettiler.

KİM NE YAPTI

Olin Edirne bu mağlubiyetle 7.maçında 5.mağlubiyetini aldı. Edirne ekibinde Christos Tapoutos 15 sayı - 5 ribaund - 2 asist, Artsiom Parakhouski 14 sayı - 4 ribaund ve David Jelinak da 13 sayıyla maçı tamamladı. 7.maçındaki 6.galibiyetini alan Anadolu Efes’te ise Semih Erden 19 sayı - 7 ribaund - 1 asist, Jamon Lucas 12 sayı - 4 ribaund - 5 asist, Sinan Güler 10 sayı - 5 ribaund - 2 asist ve Kerem Tunçeri de 9 sayı - 6 asist ile oynadı.

Marmara Haber Merkezi