Facianın eşiğinden dönüldü

Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, dün Öztrak Caddesi Köşem mevkiinde bulunan ana şebeke borusunda meydana gelen kaçağı tamir etmek için kepçe ile kazı yaptığı sı

GÜNDEM 26.11.2012 22:56:00 0
Facianın eşiğinden dönüldü

 Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin Öztrak Caddesi’nde kazı yaptığı sırada patlayan doğalgaz borusu yürekleri ağızlara getirdi.

DOĞALGAZ BORUSU PATLADI

Çerkezköy Belediyesi tarafından vatandaşlara bölgede 14.00-19.00 saatleri arasında su kesintisi haberinin anons edilmesinin ardından, Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri Öztrak Caddesi’nde Hacı Fahri Zümbül Camii önünde kazı çalışmalarını başlattı. Yaklaşık bir aydır devam eden su kaçağını tamir etmeye çalışan ekiplerin, kepçe ile kazı yaptığı sırada, özel bir durumdan dolayı yüzeye yakın bulunan doğalgaz boru hattı kepçe darbesine maruz kaldı. Kepçe darbesi ile patlayan boru hattında doğalgaz sızıntısı meydana geldi.

BAŞKAN ERTEM OLAY YERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye görevlileri durumu hemen doğalgaz acile haber verirken, GAZDAŞ ekipleri de herhangi bir problem olası bir patlamanın yaşanmaması için bölgeye gelen doğalgazı kesti. Can ve mal kaybının yaşanmadığı olayda yetkililer geniş güvenlik tedbiri aldı. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Başkan Yardımcıları Habip Bilgin ve Gökhan İnce, Su ve Kanalizasyon Müdürü Faruk Şen olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Çerkezköy Belediyesi İtfaiye ekipleri de tedbir amaçlı olay yerinde hazır bekledi.

BİR AYDIR SU SIZINTISI VARDI

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Su ve Kanalizasyon Müdürü Faruk Şen, “Ana şebeke hattında yaklaşık 1 aydır bir su sızıntısı vardı. Biz de ekiplerimizle birlikte bu sızıntıyı kesmek adına bölgede çalışma yapıyorduk. Belediye anonsu ile 14.00-19.00 saatleri arasında vatandaşlara su verilmeyeceğini söylemiştik. Özel bir durumdan dolayı yüzeye yakın döşenen doğalgaz borusunu fark edemeyen ekiplerimizin çalışmaları sırasında kepçe darbesi alan doğalgaz borusu patladı. Borunun delinmesi sonucu bölgede gaz kaçağı meydana geldi” dedi.

TEDİRGİNLİK YARATTI

GAZDAŞ ekiplerinin zamanında müdahalesi ile büyük bir facia önlenirken, borunun patlaması ile birlikte açığa çıkan gazın sesi vatandaşların paniğe kapılmasına neden oldu. Yetkililer sorunun giderilmesi ile birlikte Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesine doğalgaz verileceğini belirttiler. Öztrak Caddesi, yaşanan olay nedeni ile yaklaşık 1 saat trafiğe kapandı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgede hayat normale döndü.

Marmara Haber Merkezi