Tekirdağ öğretmenlerini unutmadı

Marmara Haber - 24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ ve ilçelerinde de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

GÜNDEM 26.11.2012 22:45:00 0
Tekirdağ öğretmenlerini unutmadı

KADERE REHBERLİK EDEN ÜSTÜN BİR VARLIK

Tekirdağ’da düzenlenen kutlama programı İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve beraberindekilerin Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından Belediye Kültür Merkezi’nde devam etti. Kutlama programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İşler, öğretmenlerin doğumdan ölüme kadar hayatı şekillendiren ustalar olduğunu ifade ederek, öğretmenin kişi üzerindeki tesirinin anne, baba ve cemiyeti üzerindeki tesirinden daha üstün olduğunu vurguladı. İşler, öğretmenin, milletine kader programında rehberlik yapıp, ahlak ve karakterlerini yücelten ve ona sonsuzluk şuurunu aşılayan üstün bir varlık olduğunu ifade etti.

ÖĞRETMENLERE HİZMET ŞEREF BELGESİ

Konuşmaların ardından 26 aday öğretmen için yemin töreni düzenlenirken, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da etkinlere katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi, öğretmenlere de hizmet şeref belgesi verdi.

FEDAKARCA ÇALIŞIYORLAR

Öğretmenler Günü Çerkezköy’de de törenle kutlandı. Çelenk sunumun ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, toplumun kalkınmasında önemi olan öğretmenlerin eğitimin temel taşı olduğunu kaydetti. Türkiye’nin devleti ve milleti ile bölünmez bir bütün olduğuna vurgu yapan Zenginal, “Öğretmenlerimiz bizleri, ülkenin refah ve mutluluğunu artıracak, ülkeyi çağdaş milletler seviyesinin üzerinde tutacak, bağımsız ve kültürel düşünceye sahip, ahlaklı, sosyal ve kültürel bakımdan olgunlaşmış insanlar olarak yetiştirmek için can fedakarca çalışıyorlar. Bizleri yarınlara hazırlayan öğretmenlerdir. Problemleri ve çilesi çok olan öğretmenlerimiz çelik gibi azim ve yılmaz bir iradeye sahiptir” diye konuştu. 

YEMİNİNİZE SADIK KALIN

Öğretmenlerin görevi sırasında, ırkı, dili, rengi, cinsiyeti, dini ve mezhebi ne olursa olsun her öğrenciye eşit davranıp her çocuğu en iyi şekilde yetiştirmeye çalışmak zorunda olduğunu belirten Zenginal, “Göreve başlama sırasında yaptığınız yemine sadık kalın. Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir” dedi. Hz. Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözüne vurgu yapan A. Hamdi Zenginal, “Tüm öğretmenlerimize, Devletimizin istediği çerçevede, sağlıklı ve üretken nesiller yetiştirmede en içten duygularımla başarılar, vefat etmiş ve şehit düşmüş tüm öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı. 

EMEKLİ ÖĞRETMENLERE ŞEREF BELGELERİ VERİLDİ 

Konuşmaların ardından 2012 yılında emekli olan dört öğretmene Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan tarafından hizmet şeref belgeleri verildi. Programa katılamayan öğretmenlerin belgelerini, onlar adına okul müdürleri aldı. Emekli olan öğretmenlere AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Alaettin Demirbağ tarafından da çeşitli hediyeler verildi. 

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Programda göreve yeni başlayan 22 öğretmen için de yemin töreni düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen resim-afiş, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kompozisyon dalında dereceye giren Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Enise Nilüfer Kaya’ya, Kapaklı Çok Programlı Lisesi öğrencisi Sinan Aksüt’e ve Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrencisi Sedef Badem’e ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan verdi. Şiir dalında dereceye giren Nurullah Narin İlköğretim Okulu’ndan Gaye Kocabaş, Yıldızkent İlköğretim Okulu öğrencisi Yeşim Selçuk ve Tepe İlköğretim Okulu öğrencisi Emre Çubukcu ödüllerini 3’üncü Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Albay Ayhan Yılmaz’ın elinden alırken, resim ve afiş dalında dereceye giren 75.Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Efnan Törnük, Özel Gülerçin İlköğretim Okulu öğrencisi Derya Şahin ve Fevzipaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Minel Eylül Çamder’e ise ödüllerini Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal verdi.   

ORATORYO BEĞENİYLE İZLENDİ

Programda Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan ‘Ben Bir Öğretmenim’ oratoryosu sergilendi. Davetlilerin beğenisini kazanan Oratoryo’da öğretmenlerin ve öğrencilerin seslendirdiği şarkılara salondakiler de eşlik etti. Uzun süre alkışlanan oratoryo gösterisinin ardından program, müzik dinletisi ile son buldu.

EN ANLAMLI VE EN ÖLÜMSÜZ MESLEK

Hayrabolu’da da Öğretmenler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlk tören Hükümet konağı önündeki Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede tarafından konulması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sadi Kıyak Öğretmenevi’ndeki törende konuşan Hayrabolu İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Çelebi, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekti. Öğretmenliğin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğunu belirten Çelebi, “Öğretmenin vazifesi, gücü nispetinde erdemli toplum gayretine katkı sağlamaktır” dedi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda, stajyerliği kaldırılan öğretmenler yemin ederken, emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri ile başarı şiltleri verildi. Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesinin ardından program sona erdi.

ÖĞRETMENLERE HEDİYELER SUNDULAR

Malkara’da öğretmenler günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen törende, Malkara Belediye Başkan Vekili Hasan Baysak, törene katılan öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı. Daha sonra Baysak, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Eğilmez ve Belediye Kültür İşleri Müdürlüğü personeli ile birlikte Malkara'daki okulları ziyaret ederek öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi.

EN İYİYİ VERMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Şarköy’de düzenlenen 24 Kasım programı da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ballı tarafından anıta çelenk sunumunun ardından program, düğün salonunda devam etti. Şarköy Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen tören İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ballı’nın konuşması ile başladı. Mesleğe adım atan öğretmenler adına konuşan Yeliz Derya Yöntürk, bir zamanlar öğrenci olarak yer aldığı salonda, öğretmen olarak bulunmaktan mutlu olduğunu ifade ederek "Ben bir öğretmen kızı olarak mesleğe adım atıyorum. Uzun yıllar yer alacağımız bu meslekte öğrencilerimize en iyiyi vermek için çalışacağız" dedi. Yeni öğretmenlerin yemin töreninin ardından Mürefte ÇPL öğretmeni Nejdet Şahin, Şarköy Anadolu Lisesi öğretmeni Uğur Şahin Tağı'nın saz ve gitarıyla çaldığı türküleri öğrencileri seslendirdi. Çorlu, Saray, Marmaraereğlisi ve Muratlı’da da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

MİLLETİMİZİN ÖVÜNÇ KAYNAĞIDIR

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla açıklama yapan AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumunda olduğunu belirterek “Dünyanın en kutsal en onurlu görevini yerine getiren öğretmenlerimiz, aziz milletimizin övünç kaynağıdırlar” dedi.  AK Parti olarak her yıl bütçeden en fazla payı eğitime ayırdıklarını ifade eden Akbulut, “Bunun bir gereği olarak da eğitim sistemimizi, altyapısından müfredatına kadar çağın gereklerine uygun bir biçimde güncellemeye devam ediyoruz. Öğretmenlerimizin hayat standartlarını yükseltmek, çalışma şartlarını daha da iyileştirmek ve verimliliklerini artırmak için imkânlarımızı zorlayarak büyük adımlar attık, atmaya devam ediyoruz” dedi.

KENDİLERİNE HAYRAN BIRAKAM ÖRNEK İNSANLAR

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi de öğretmenlerin gerek saygıya değer duruşlarıyla, gerekse davranışlarıyla topluma ve öğrencilerine iyiyi, doğruyu ve güzeli vermeyi kendisine ilke edinmiş, şerefli bir mesleğin temsilcileri olduğunu vurgulayarak “Öğretmen, eserlerinin üzerine imzasını atmayan tek sanatkârdır. Ne kadar kutsal bir mesleğe sahip olduğunun o kadar bilincinde icra eder ki sanatını, bu sanattan anlayabilen birçok çocuğun rüyasını süsler öğretmenlik mesleği. Mesleğini yaparken karşılaşmış olduğu olumsuzluklar karşısında vakur duruşundan ödün vermeyen, her zaman dik duran, duruşuyla kendisine hayran bırakan örnek insandır” ifadesini kullandı.

MİLLETLERİ KURTARAN YALNIZCA ÖĞRETMENLERDİR

CHP Parti Meclis Üyesi Candan Yüceer de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır’ sözünü anımsatarak “Eğitim bilimcilerden, öğrencilerden ve velilerden destek görmeyen ancak iktidar tarafından zorla dayatılan 4+4+4’ün eğitim sisteminin üzerimize kara bulut gibi çöktüğü, yeni neslin bu garabete teslim edildiği günlerde, en büyük görev sizlere düşüyor. Düşünmeyen, sorgulamayan ama ‘kindar’ bir neslin istendiği, görev yapmak için sabırsızlanan öğretmen adaylarının ‘yem bekleyen güvercin’e benzetildiği ülkemizde, yeryüzünün en saygın ve kutsal mesleğini yapan sizlere sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

BİRÇOK SORUNLARLA BAŞ BAŞA BIRAKILIYOR

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de öğretmenlerin, bir ülkenin geleceğinin en önemli teminatı olan çocukların ve gençlerin yetişmesindeki baş aktör olduğunu vurgulayarak, Cumhuriyet'in ilk yıllarında ekonomik ve sosyal statüleri en üst seviyede olan öğretmenlerin, bu günlerde, birçok sorunla baş başa bırakıldığını savundu. Köprülü “Öğretmenlerimizin büyük kısmı borç batağında ve ek iş yapmak zorunda bırakılmıştır. Eğitimin temel unsuru öğretmenlerdir. Eğitime sahip çıkmak, öğretmene sahip çıkmaktan geçmektedir. Binlerce öğretmen atama beklemektedir. Binlerce öğretmen ailesinden eşinden, çocuğundan ayrı bir şekilde mesleğini icra etmektedir. Öğretmenlerimizin on yıldır yaşadıkları sorunların bir an evvel çözülmesi ve sosyo-ekonomik statülerini yükseltecek önlemlerin alınmasını diliyorum” diye konuştu.

Haber Merkezi