Yürümekle olmaz, koşmalıyız

Büyükşehir yasası kapsamında köylerin ve Karaağaç’ın, Kapaklı’nın birer mahallesi olacağını belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bölgede ciddi bir okul eksikliği yaşand?

GÜNDEM 26.11.2012 22:35:00 0
Yürümekle olmaz, koşmalıyız

 Marmara Haber- Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yaptığı açıklamada, Belediyenin bugüne kadar yaptığı ve bundan sonra gerçekleştirmeyi planladığı projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

İLK ADIM PLATFORMUN OLUŞTURULMASI İLE ATILDI

Başkanlık makamında yaptığı açıklamalarına Kapaklı’nın ilçe olma yolunda gerçekleştirilen çalışmalarla başlayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bu süreç ‘Kapaklı İlçe Olmak İstiyor Platformu’nun oluşturulması ile başladı. Önce beldemizin ilçe olmasına ilişkin önerge, Büyükşehir yasası taslağına eklendi. Yasa, geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçti. Başlangıçta 11 ili kapsayan taslak genişletildi ve 13 il Büyükşehir yasası kapsamına alındı” dedi.  

KARAAĞAÇ, KAPAKLI’NIN MAHALLESİ OLACAK

Beldelerin ve köy tüzel kişiliklerinin kapatılacağı Büyükşehir yasasının, il hudutları içindeki her yeri kapsayacağını söyleyen Başkan Mandalı, “Tekirdağ’da güneyde Şarköy, kuzeyde Saray, doğuda Marmara Ereğlisi ve batıda da Malkara, köyleri de dahil olmak üzere Büyükşehir yasasına tabi olacak” dedi. Köylerin mahalle olduğunu söyleyen Başkan İrfan Mandalı, “Karaağaç da Kapaklı’nın bir mahallesi oldu” diye konuştu.

ORTAK 2 PROJEMİZ VAR

Tekirdağ’ın bundan sonraki süreçte projeleri ayrı ayrı değerlendirmek yerine Büyükşehir kanununu baz alarak projeleri bir bütün halinde değerlendireceğini sözlerine ekleyen İrfan Mandalı, “Kapaklı Belediyesi olarak, şuanda diğer belediyelerle ortak 2 projemiz var. Bunlardan biri kompost ve kanalizasyon arıtma tesisleri projesi, bir diğeri ise katı atık bertaraf tesisleri projesidir. Her iki proje de Büyükşehir yasası yürürlüğe girdikten sonra değerlendirmeye alınarak çözüme kavuşturulacaktır. Büyükşehir olduktan sonra bu tür projeler daha elit bir şekilde gerçekleştirilebilecektir” ifadelerini kullandı.

KAPAKLI’DA OKUL EKSİKLİĞİ VAR

Kapaklı’nın mevcut durumda okul eksikliği yaşadığını söyleyen Başkan İrfan Mandalı, İl Özel İdaresi’nin 2013 programına Kapaklı’da bir okul yapımını dahil ettiğini söyledi. Daha önce Tekirdağ Valiliği işbirliği ile başlanan 40 derslikli okulun yapımının devam ettiğini kaydeden Mandalı, “Okulun maliyetinin 3’te 2’sini Kapaklı Belediyesi, 3’te 1’ini ise İl Özel İdaresi üstlenmişti” dedi ve okulun 2013-2014 eğitim-öğretim dönemine yetiştirileceğini belirtti.

YER BELİRLEME ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLADI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kendilerinden orta öğretim kampus alanı için 150 dekar alan talebinde bulunduğunu belirten İrfan Mandalı, “Yer belirleme çalışmalarımız başladı. Kazak Gölü’nün batı kesiminde Orman İşleri’ne ait bir yeri bu proje için düşünüyoruz. 7 bin öğrenci oluşturulacak yeni kampus alanında çeşitli branşlarda eğitim görecek. Boşta kalacak olan orta öğretim okulları da ilkokul olarak hizmet vermeye devam edecek” dedi.

VALİLİKLE ORTAK HAREKET EDECEĞİZ

Bir ilçede bulunması gereken kamu kurum ve kuruluşları binaları için yer belirleme ve inşaat çalışmaları kapsamında Tekirdağ Valiliği ile ortak hareket edileceğini söyleyen Mandalı, “Vizyonumuzu ve misyonumuzu pozitif tutmak zorundayız. Artık yürümek yerine koşmamız gerekiyor. Konusunda uzman kişilerle istişarelerde bulunmak zorundayız. Yeni ilçe statüsüne kavuşmuş ilçelerle görüşüp, nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda fikir sahibi olmalıyız” diye konuştu.

KAPAKLI ONU BAĞLAMAZ

AK Parti’ye geçeceğine ilişkin çıkan haberler hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan İrfan Mandalı, “Şuana kadar başvuruda bulunmadım. Fakat sözümün arkasındayım. Bazı ilçe başkanları kendilerini bu konuda söz sahibi zannediyor. Kapaklı onu bağlamaz. Kapaklı ilçe olduktan sonra, Kapaklı’yı kendi ilçe başkanının açıklamaları bağlar” dedi.

HALKA OYNADILAR

Kentsel Dönüşüm konusunda bugüne kadar sürekli yanlış anlaşıldığını söyleyen İrfan Mandalı, “Kentsel Dönüşüm belediye başkanının elinde olan bir konu değildir. Bu bir hükümet politikasıdır. Maalesef bazı meclis üyelerimiz bu konuda halka oynadı. Biz Kapaklı’nın ve Kapaklı halkının zararına olacak hiçbir işe girmeyiz” ifadelerini kullandı.

KÖYLERİMİZE İMTİYAZ TANIYACAĞIZ

Kapaklı’ya bağlanan köylere yapılacak yatırımların bundan sonraki süreçte kendilerine ait olduğunu belirten Başkan Mandalı, “Köylümüz endişe etmesin. Tecrübeli bir belediye başkanı ile yola çıkıyorlar. Köylerimize her zaman imtiyaz tanıyacağız. Çünkü onlar üreticidir. Şehir merkezine uygulanan su fiyatı ile köylerde uygulanan su fiyatı aynı olmayacaktır. Köylümüzü her zaman koruyup kollayacağız” dedi. 

Haber / Ahmet KARDEŞ