Emekli öğretmenleri unutmadılar!

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Teşkilatı, Kadın Kolları üyeleri 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde emekli öğretmenleri unutmadı.

GÜNDEM 26.11.2012 22:31:00 0
Emekli öğretmenleri unutmadılar!

CHP Çerkezköy Kadın Kolları tarafından dün saat 14,30 da CHP İlçe teşkilatı binasında, emekli öğretmenler onuruna etkinlik düzenlendi.

RESMİ KUTLAMALARA ÇAĞRILMIYORUZ

Sohbet toplantısında söz alan emekli öğretmen İlhan Temel “Hayat boyu, Cumhuriyet ışığının sağlamış olduğu değerleri, yurdumuzun en ücra köşesine taşıyarak, hizmetimizi en güzel şekilde ifa etmenin gayreti içerisinde olduk. Fakat resmi kutlama programlarına çağrılmayışımızı bir türlü anlayamadık” dedi.

KORKU İMPARATORLUĞU İŞ BAŞINDA

Öğretmenliğin en büyük makam olduğunu ifade eden İlhan Temel “Öğretmen konuştukça karanlık mekânlar aydınlığa bürünür. Bu aydınlığı, ışık saçmayı,  bir ömür boyunca kendimize ilke edindik. Hükümetin zoraki uygulamaları sonucunda, her kesim insan susturulmuş durumda. Ne öğretmen konuşabiliyor, ne öğrenci ne de bir üniversite görevlisi. Korku imparatorluğu resmen iş başında. Hükümetin yanlışlarına dikkat çeken adam gibi adam tanıdığımız, Muharrem İnce vardı. Artık o bile konuşamaz duruma getirildi” dedi.

EN BÜYÜK MAKAMDIR

Kadın kollarının bir faaliyeti sonucunda gerçekleştirilmiş olan sohbet toplantısında öğretmenlik mesleğinden emekli olanların bir araya getirildiği toplantıda söz alan Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Necdet Ertürk, öğretmenlerimizin resmi kutlama programlarına davet edilmemelerini eleştirdi. Ertürk “Yıllarını eğitim ve öğretime adamış olan öğretmenlerimizin, emekli olduklarını hiçbir zaman söylemek istemem. Onlar sadece görevi, kendilerinden sonra gelen kişilere devretmişlerdir. Öğretmenlerimiz emekli olsalar da, var oldukları müddetçe insanımıza her alanda hizmetlerini sürdüren değerlerimizin temsilcileridir” dedi.

GELECEKTE FARKLI OLACAK

Toplantının ilk olması nedeni ile ancak on civarında emekli öğretmene ulaşabildiklerini kaydeden Ertürk, “Gelecek yıllarda bu sayıyı daha da çoğaltmak istiyoruz. Eskiden öğretmenler, resmi bir şekilde öğretmenler günü kutlamaları kapsamında davet edilirlerdi. Her nedense değişen birçok geleneğimiz yanında, bu nezaket kuralı da unutturulmaya çalışılmaktadır. Bizi kırmayıp davetimize icabet ettikleri için, başta konuklarımız olmak üzere bütün öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

SOHBET ETTİLER

Toplantıya, CHP Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Necdet Ertürk, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Zeki Gürcün, Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan ve Kadın Kolları üyeleri de katıldı. Kadın Kolları Başkanlığının organize ettiği toplantıda, öğretmenlik görevine hayatını adamış ve bu görevi icra ederek emekli olan İlhan Temel, Mustafa Türker, Asiye Türker, Rüveyda Kahramanoğlu,  Hamiyet Karaoğlu,  Ayşegül Kasal ve İclal Yıldırım ile CHP’li üyeler sohbet etme fırsatı buldu

Marmara Haber / Asim YAVUZ