Suyumuz gönül rahatlığıyla içilebilir

Kapaklı’da şebeke suyunun insan sağlığına zarar verecek maddeler içermediğini söyleyen Belediye Başkanı İrfan Mandalı, şebeke suyunun belirli aralıklarla rutin tahlillerin yapıldığını belirtt

GÜNDEM 26.11.2012 22:27:00 0
Suyumuz gönül rahatlığıyla içilebilir

 İçme sularının sağlıklı olduğuna dikkat çeken Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, içme suyuna dair kontrol ve denetimlerin düzenli olarak gerçekleştirildiğini ifade etti.

YILDA 8 KEZ TAHLİL EDİLİYOR

Kapaklı’da musluklardan akan suyun gayet sağlıklı olduğunu dile getiren Belediye başkanı İrfan Mandalı, “Suda yapılan tahlillerde, insan metabolizmasına zararlı herhangi bir maddeye rastlanılmadı. Toplum Sağlığı Merkezi’nin belirlemiş olduğu ve herkesin kullanmış olduğu, deposu olmayan, direk şebekeden akan musluklardan alınan su numuneleri, yılda 8 kez, Tekirdağ Halk Laboratuarı Müdürlüğüne gönderilerek, burada tahlilleri yapılmaktadır” dedi.

TOPLUM SAĞLIĞI BELİRLİYOR

Numunelerin, nerelerden alınacağına dair tespitleri, Toplum Sağlığı Merkezi’nin yaptığını söyleyen Mandalı, “Her tahlil işleminde dört ayrı mekândan numuneler alınmaktadır. Numuneler herkesin kullanmış olduğu musluklardan alınmaktadır. Laboratuara gönderilen numunelerde,  renk, koku, bulanıklık, tat, iletkenlik, pH, Nitrat, Amonyum, Alüminyum ve demir yönünden insan tüketimine herhangi bir engel olup olmadığının  tespiti yapılarak, sonuçlar, belediyemize ulaştırılmaktadır” dedi.

HIFZISIHHAYA  GÖNDERİLİYOR

Kapaklı da kullanılmakta olan şebeke suyunun ayrıca, Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı’na gönderilerek, tahlil edildiğini söyleyen Mandalı, “Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi’ne göndermiş olduğumuz numunelerde de, Arsenik, Bor, Bakır, Siyanür, Cıva ve Nikel gibi yeraltında bulunan kimyasal maddelerinin içme suyumuza karışıp karışmadığının bilinmesi açısından kimyasal analizler yapılmaktadır” dedi.

MİKROBİYOLOJİK TAHLİLLER DE YAPILIYOR

İçme suyunun her zaman sağlıklı bir şekilde tüketime sunulması amacıyla şebeke suyunun Mikrobiyolojik tahlillerinin de yine Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi’nde yapılmakta olduğunu ifade eden Başkan İrfan Mandalı, “Gönderilen su numunelerinde mikrobiyolojik unsurların olup olmadığına bakılmaktadır. Tahliller sonucu suyun içilebilirliğine karar veriliyor. İnsan sağlığına zarar verebilecek herhangi bir unsur içermeyen, Kapaklı Beldesi içme suyu, insanımız tarafından gönül rahatlığı ile tüketilebilir” dedi.

Marmara Haber / Asim YAVUZ