İlim Müslümanın yitiğidir

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Ehli Beyt programına katılan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, 'Bu ülke için, bu topraklar için birlik, beraberlik ve kardeşlik her şeyden önemlid

GÜNDEM 26.11.2012 21:59:00 0
İlim Müslümanın yitiğidir

Marmara Haber- Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Ehli Beyt programına yaklaşık 400 kişi katıldı. Programda birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapıldı.

KİŞİ SEVDİĞİ İLE BERABERDİR

Muharrem ayından inananlara kalanın Ehli Beyt sevgisi olması gerektiğini belirten İlahiyatçı Yazar İbrahim Kocabıyık, "Muharrem Ayı’nda, Kerbela gibi melun bir hadise cereyan etmiştir. 1332 yıl önce yaşanmış olan olaydan bize kalan Ehli Beyt sevgisi olmalıdır. Çünkü Hz. Peygamber, 'kişi sevdiği ile beraberdir' diyor. Biz, Hz. Peygamber'i (s.a.v) seversek, İmam Hüseyin'i seversek, İmam Hasan'ı seversek, İmam Ali El Murtaza'yı seversek o zaman onlar neredeyse bizler de orada olacağız” diye konuştu.

BİLENLERLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU

Muharrem ayının Müslümanlara kardeşliği hatırlatması gerektiğini söyleyen Kocabıyık, “Muharrem ayı münasebetiyle bir araya gelerek, ehlibeyt sevgisini ziyadeleştirecek malumatları paylaşmak güzeldir. Kur'an-ı Kerim bize bilmenin ne kadar önemli olduğunu 'Hiç bilenler ile bilmeyenler bir olur mu' diyerek anlatıyor. Hz. Peygamber ise 'İlim Müslüman'ın yitiğidir, kaybettiği zaman bulması gerekir" dedi. Programa Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş ve yaklaşık 400 civarında davetli katıldı.

Haber Merkezi