Roman çocuklar okullara dağıtılsın

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, aynı okulda okuyan Roman çocukların birbirlerinden olumsuz etkilendiğini söyledi. Sedefçi, bu durumun ortadan kaldırılması için Roman çocukların, bütün okullara daÄ

GÜNDEM 26.11.2012 21:36:00 0
Roman çocuklar okullara dağıtılsın
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 1.Eğitim ve Kültür Festivali'nin açılışında yaptığı konuşmada, serhat şehrinin nüfusunun 160 bin civarında olduğunu belirtti.
 BİRBİRLERİNDEN HIRSIZLIK ÖĞRENİYORLAR
Edirne nüfusunun 10 binini Romanların oluşturduğunu ifade eden Hamdi Sedefçi, merkezdeki Menzilahir Mahallesi'nin ise tamamen Romanlardan oluştuğunu kaydetti. Roman çocukların diğer öğrencilerle aynı kalitede eğitim aldıklarını söylemenin pek mümkün olmadığını savunan Sedefçi, "Menzilahir mahallesinin 2 bin seçmeni var. Bu mahallenin tamamı Roman'dır. Buradaki çocuklarının hepsi Fevzipaşa İlköğretim Okulu'na gidiyor. Roman kardeş ve evlatlarımız birbirinden hırsızlık, küfür, gasp ve illegal işleri öğreniyor" dedi.
BATAKLIKLARIN KURUTULMASI LAZIM
2004 yılından bu yana Edirne'de görev yapan bütün valilere bu durumu anlattığını ifade eden Sedefçi, "Roman çocuklar birbirinden illegal faaliyetler noktasında olumsuz hareketler öğrenmeye devam ediyor. Bu okula yenileri alınmasın. Çocukları il genelindeki diğer okullara dağıtarak buralarda diğer çocuklarla birlikte eğitim görmeleri sağlanmalı. Maalesef bugüne kadar bir ilerleme olmadı. Sivrisinekleri temizlemek için bataklıkları kurutmak lazım. Menzilahir Mahallesi'nde üniversiteden mezun olmuş bir kişi dahi yok. Bu kaderi değiştirmek lazım" ifadelerini kullandı.

Marmara Haber / Haber Merkezi