Kabe yolunda bir şube daha

Karaağaç Gazi Osman Paşa Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Camii’nin temeli düzenlenen görkemli törenle atıldı.

GÜNDEM 25.11.2012 16:33:00 0
Kabe yolunda bir şube daha
HALKIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ
Önceki gün saat 13.00’da düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Karaağaç Merkez Camii İmam Hatibi Hafız Ebubekir Ezer’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşan Mehmet Akif Ersoy Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Marif Bozan, Çerkezköy Müftülüğü ve dernek tarafından yaptırılacak olan caminin arsasının tahsisindeki katkılarından dolayı Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel ve meclis üyelerine teşekkür etti. Caminin yapımında katkı sağlayan isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever vatandaş ile yapım çalışmalarında katkı sağlayacak olan iş adamı Ercan Sütçü’ye teşekkür eden Bozan, caminin tamamlanması için Karaağaç halkının desteğini beklediklerini ifade etti.
 

3 YILDA YAPILAN 2’NCİ CAMİ OLACAK

Caminin en kısa zamanda tamamlanacağına inandığını ifade eden Bozan temeli atılan caminin tüm belde halkına hayırlı olmasının temenni etti. Temel atma töreninde konuşan Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel de, dernek yönetiminin hayırlı bir görev üstlendiğini belirterek kendilerini kutladı. 2009 yılında temeli atılan Hicret Camii’nin kısa bir sürede tamamlanarak ibadete açıldığını söyleyen Yücel, Mehmet Akif Ersoy Camii’nin de tamamlanması ile birlikte Karaağaç’ta 2009-2012 yılları arasında 2 caminin yapımının tamamlanmış olacağını belirtti.
 
 

MESCİTLER, ALLAH’IN EVLERİDİR

“Başlayan her iş aslında bitmiş demektir” diyen Özkan Yücel, “Camiler inancımızın ve ecdadımızın manevi değerlerinin sembolü olmuştur. Mescitler Allah’ın evleridir, gök ehlini aydınlatacaktır” ifadesini kullandı. Bu ayda 3 önemli olayın yaşandığını söyleyen Yücel “Birinci olay hicri yılbaşıdır. İkinci olay Peygamber efendimizin torunu İmam Hz. Hüseyin’in şehit edildiği Kerbela olayının yaşandığı aydayız. Ayrıca içinde bulunduğumuz Muharrem ayı Peygamber efendimizin Ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu aydır. Tüm Müslüman aleminin Muharrem ayını kutluyorum” dedi.
 
 

KABE’NİN BİR ŞUBESİNİ AÇIYORUZ

Camilerin, kıblemiz olan tevhidin sembolü olduğunu ifade eden Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin de “İnşallah bu camimiz ile birlikte Kabe’nin bir şubesini buraya açmış olacağız. Allah yeryüzünde mescit ve camileri kendilerine inananlardan istiyor. Allah cami ve mescitleri inananların faaliyeti olarak ilan ediyor. Kalbinde iman olmayanlardan Allah böyle bir faaliyet beklemiyor” diye konuştu. Muharrem ayının önemli bir ay olduğunu ifade eden Şahin, 1434. Hicri yılınızı kutluyorum. Allah resulü bu ayda Mekke’den Medine’ye göç etmek zorunda kaldı. Kuba denen yerde, Allah Resulünün 14 günde yaptığı ilk faaliyet inananları bir araya getirmek için Kuba Mescidi’ni yapmak oldu. Kuran bunu Takva Mescidi olarak ilan ediyor. Medine resulüne kucak açtı. Bizler resulümüzün hicrette çektiklerini düşündüğümüzde bizler bu cennet vatanda, cennette yaşıyoruz. Vatan olmaya en layık olan bu topraklar vatan evlatlarına emanet. Allah bize bu emaneti korumayı nasip etsin” şeklinde konuştu.
 

ÇOK YÖNLÜ HİZMET EDEBİLEN CAMİLER GÖRMEK İSTİYORUZ

İlçe Müftüsü Bayram Şahin “Ecdadımız, ‘her nereye bir çadır kurarsan o çadırın yanına da mescit olarak bir çadır kurmazsan utanırım Yüce Allah’tan’ diyor. Bize yakışan bu camilerimizi, bu yüzyılına uygun, çok yönlü hizmet edebilen camiler olarak inşa etmek. Çok yönlü hizmet edebilen camiler görmek istiyoruz. Geçmişi geleceğe bağlayan Mimar Sinan’ı bugünlerin Mimar Sinan’ları ile geleceğe taşıyacak projeler istiyoruz” dedi.
 

DİNİMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ ORTAYA ÇIKIYOR

Peygamber Efendimizin torunu Hz. İmam Hüseyin’in şehit edildiği gün Karaağaç’taki Mehmet Akif Ersoy Camii’nin temelinin atıldığını ifade eden Şahin, “O günün fitnesi bugünün fitnesine diyor ki ‘birlik ve beraberlik için gerekeni yapın. Farklılıkları birbirinize düşme fırsatı olarak değil, sarılmak ve birlik olmak fırsatı olarak değerlendirin’. Basiretli müminler olarak Türk milleti geleceğe kendisine yakıştığı gibi payidar olacaktır” şeklinde konuştu. AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut da siyasi görüşü ne olursa olsun farklı siyasi görüşteki insanların ve farklı parti temsilcilerinin caminin temel atma töreninde bir arada bulunmasının önemini vurgulayarak “Dinimizin birlik ve beraberliği ortaya çıkıyor. Müslümanlığın birlik ve beraberlik ruhunu yaşıyoruz. Bu camimize vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un isminin verilmesi de çok önemli” dedi.
 

ÖZLEDİĞİMİZ TABLO

Yıllarca kaymakamlık ve valilik yaptığını söyleyen Akbulut “O yıllarda ‘laiklik elden gidiyor’ eleştirileri yapılacak diye camilerimizin temel atma ve açılış törenlerine katılamıyorduk. İnanca baskı yapılan yıllar oldu. Bunlar doğru değildi, din ve vicdan özgürlüğüne yapılan baskılardı. Bunlar geride kalıyor. Artık kimse çekinmiyor, devletin en büyük yetkilileri bile vatandaşlarla bu gibi programlarda bir araya geliyor. Özlediğimiz tablo buydu” diye konuştu.
 

KİMSENİN KİMLİĞİ SORGULANMIYOR

“Mezheplerimiz, ırklarımız, farklılığımız bizim zenginliğimiz” diyen Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, “Türkiye’de herkesin beraber olduğu, kimsenin kimseyi ötelemediği bir ülke özlüyorduk. O günlere geldik. Artık kimse dilinden, dininden, ırkından dolayı yadırganmıyor. Kimsenin kimliği sorgulanmıyor. Yaratılan her insan saygı duyulması gereken insandır” dedi.
 
 

İLK HARCI ATTILAR

Çerkezköy İlçe Müftüsü Bayram Şahin’in duaları eşliğinde kesilen kurbanın ardından, protokol üyeleri kürekle caminin temeline ilk harcı attılar. Caminin temel atma töreninin ardından davetlilere Karaağaç belediyesi tarafından aşure ikram edildi.
 
 

KATILIM YOĞUNDU

Önceki gün düzenlenen temel atma törenine AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, İl Genel Meclis Üyeleri Sami İkizler, Zeki Gürcün, Hasan Karaca, Abdurrahman Çiçek, Karaağaç Belediye Meclis Üyeleri, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri İrfan Demir, Ruhi Özden ve Osman Aşık, Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan, AK Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, Tekirdağ İl Genel Meclisi Eski Başkanı Halil Çelik, 2009 yerel seçimlerin Demokrat Parti’den Kapaklı Belediye Başkan Adayı olan ve bir süre önce AK Parti’ye geçen Mustafa Çetin, mahalle muhtarları, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER